kézilabda, NB II

2018.05.02. 20:51

A sereghajtó kipipálva, él még a dobogós remény

Hozta a kötelező győzelmet a Hőgyészi SC a sereghajtó Kaposvár ellen a férfi NB II-es bajnokságban. A nőknél a Tamási és a Tolna is egy félidőt bírt aktuális ellenfele otthonában. Utóbbi helytállt Siófokon, előbbi viszont nagy vereségbe szaladt bele Balatonbogláron.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Férfi NB II, Dél-nyugati csoport, 20. forduló

Hőgyészi SC–Kaposvári ESE 38–22 (18–9)

Tamási, 80 néző. Vezette: Rozina, Szászfai.

Hőgyész: Farkas G. – Teimel M. 4, VALD 3, Ányos 2, Krémer 3, Gadányi 2, Vojkovics I. 4. Csere: Hudra, Molnár B. (kapusok), Héger, Debreczeni 3, Nyitrai 7, Sipos M. 5, Pap B. 2, Kovács Á. 1, LŐRINCZ Sz. 2. Edző: Bán Tamás.

Hetesek: 1/1, ill. 3/2.

Kiállítások: 2, ill. 0 perc.

Az első 8-10 percben tartotta magát a sereghajtó Kaposvár a dobogós helyre még esélyes Hőgyész otthonában, de a kezdeti gyengébb játék után lendületbe kerültek a hazaiak. A két csapat közti különbség a második félidőben tovább nőtt még úgy is, hogy Bán Tamás valamennyi benevezett játékosának lehetőséget biztosított (köztük a két saját nevelésű ifistának, Kovács Ádámnak és Lőrincz Szabolcsnak, akik góllal hálálták meg a bizalmat). Ifi: Hőgyész–Bácska 32–39.

Bán Tamás: – Sportszerű mérkőzést játszott a két csapat, s ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk. Aminek felettébb örülök, hogy a második félidőben eredményesen tudtuk gyakorolni a hét a hat elleni játékot, Hudra Milán kapusunk nagy-nagy örömére.


Női NB II, Dél-nyugati csoport, 20. forduló

Balatonboglári SC–Tam-Bau Tamási KC 42–24 (19–14)

Balatonboglár, 80 néző. V: Gál L., Ludvig.

Tamási: János – Sákovics B., Seemann, SERE 16 (5), Sákovics K. 2, Fölker, Salamon 1. Csere: Kajdi I. (kapus), FARKAS E. 4, Kajdi K. 1, Nagy S., Ribányi. Edző: Varga László.

Hetesek: 4/4, illetve 6/5.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc + kizárás.

Hamar eldőlt a két pont sorsa, bár a rossz kezdés után (11–2) még visszakapaszkodtak három gólra Sere Mártáék. Ezt a teljesítményük azonban nem tudták folytatni a második játékrészben, ami az idény egyik leggyengébb játékához és egy súlyos vereséghez vezetett. Ifi: 10–29.

Varga László: – Idén akkor lenne csak esélyünk, ha egy félidős játék lenne a kézilabda...

Siófok KC U21–Tolna KC 35–28 (15–12)

Siófok, 27 néző. Vezette: Poller, Szűcs A.

Tolna: Tancz (kapus), Izsák 2, Pásztor K. 4, Csajkó 12, Lengyelfalusy 5, Gál D. 5, Gaál O. Csere: Majsai (kapus), László K., Yela, Szauter, Bakó. Edző: Gálné Vígh Zsuzsanna.

Hetesek: 2/2, illetve 5/4.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Beragadtak a rajtnál a tolnaiak (8. perc: 7–1), de az időkérés után, még a félidő előtt vissza tudtak jönni a meccsbe (25. p.: 12–11). A találkozó utolsó tíz percében felváltva estek a gólok, így a második félidő elején összegyűjtött hátrányukat már nem tudták ledolgozni Csajkó Elizáék. Ifi: 29–25. Hétfőn játszották: Tolna–Balatonboglár 25–23.

Gálné Vígh Zsuzsanna: – Az egész mérkőzésen kemény védekezéssel kellett megküzdenünk, néhol sok volt a durva belépés. Voltak szép megoldásaink, és védekezésben is hoztunk jó időszakot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!