Kajak-kenu

2018.05.17. 13:31

Kiszli, Boros és Somorácz is vízre száll a világkupán

Rónai Gábor

A tolnai Boros Adrián, valamint a paksi Somorácz Tamás és Kiszli Vanda személyében három Tolna megyei kajakos is helyet kapott a szegedi világkupán rajthoz álló magyar válogatott keretében. Az esemény ma kezdődik és vasárnapig tart a Maty-éri versenypályán.

Boros Adrián a kajak egyesek 5000 méteres versenyszámában indul, Somorácz Tamás a kajak négyesek 500 méteres számában ülhet be Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán mellé. Kiszli Vanda pedig a kajak egyesek 5000 méteres számában startolhat.

A válogatási elvek alapján a tavalyi világbajnoki indulók mellett B egységként azok vehetnek részt a viadalon, akik a múlt heti rangsorolón megnyerték az egyes számokat, vagy teljesítményükkel kivívták, hogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány beválogassa őket – áll a magyar szövetség kiadott közleményében.

„Ami miatt nehéz volt kialakítani a keretet, az a világkupa időrendje, amely kizár több ideális lehetőséget” – magyarázta a kapitány, aki kihangsúlyozta, hogy a világkupán szeretné megtalálni azt a négyest, amelyik majd a világbajnokságon képviseli a magyar színeket.

Az egyik férfi négyest Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán és Somorácz Tamás, a másikat pedig Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós és Kuli István alkotja a hétvégén Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!