Megyei I. osztály

2018.05.18. 11:50

Sorsdöntő hétvége következik

Sok minden eldőlhet ezen a hétvégén a megyei I. osztályú focibajnokságban. Az éllovas Dombóvár és a második Tolna is nehéznek ígérkező idegenbeli rangadót játszik. Még az is lehet, hogy a Bonyhád nevethet a végén igazán.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Május 19., szombat

Kezdés: 17 óra

Dunaföldvár FC (5.)–Dombóvár FC (1.)

Szerdán 3–3-as döntetlent játszott Bátaszéken a dombóvári együttes a 15. fordulóból elmaradt, most bepótolt bajnokiján, így kétpontos előnnyel futhat neki az utolsó három fordulónak. Szombaton egy igazi rangadó vár Kardos Ernő csapatára a földváriak otthonában. Mondhatjuk, hogy sorsdöntő találkozó, mert ha győznek és a Tolna közben nem nyer Tamásiban, nagyon közel kerülnek a bajnoki aranyéremhez. A győzelmet azonban nem lesz könnyű kivívniuk, Barics Péter együttese remek formának örvend, az előző fordulókban legyőzték a Bonyhád és a Tolna csapatát is, ami figyelmeztető. Igaz, a Dombóvár még nem kapott ki, ők ebbe kapaszkodhatnak. Ősszel Androsics András, Keczeli Krisztián, Kardos Ernő és Kierdorf Erik góljaival 4–0-ra nyert a Dombóvár.

Barics Péter, a Dunaföldvár FC játékos-edzője: – A Kölesd elleni 0–0 miatt mindenki el volt keseredve, fontos pontokat hagytunk veszni. Ha nyertünk volna, most sokkal jobb pozícióból várhatnánk a Dombóvár elleni bajnokinkat. Az éllovas még nem kapott ki, mi úgy fogunk pályára lépni, hogy meg akarjuk szakítani a sorozatukat. Jól ismerem a játékukat, tisztában vagyunk az erősségeikkel, a gyengéikkel, kíváncsian várom, hogy a mi fiatal csapatunk mire megy a rutin ellen. Kardos Ernő kollégám kitűnő csapatot rakott össze, amely nagyon jó a kombinatív játékban, a mélységi beindulásaik veszélyesek, a védőik hátulról is pontos labdákkal tudják segíteni a támadásaikat. Megvan bennük a kellő sebesség is, oda kell figyelnünk rájuk. A játékosok éhesek a sikerre, szeretnének érmet nyerni, mind a három szezonból hátralévő meccsünket meg szeretnénk nyerni. Sokaknak ez az első vagy a második felnőtt szezonja, jó lenne, ha éremmel zárnánk. Nem mindegy azonban, hogy milyen a színe. Kőkuti Tamás, Fröhlich Rajmund, Kóczián Ferenc és Rácz Zsolt sem játszhat, Benke Viktor és Kiss Patrik eltiltása viszont lejárt, ők pályára léphetnek.

Kardos Ernő: – Tiszteletre méltó, amit a földváriak a tavaszi szezonban eddig mutattak, viszont melyik csapatnak lehet esélye ellenük, ha nem az éllovas, még veretlen Dombóvárnak? Tisztában vagyok az erényeikkel, de ha bajnokok akarunk lenni, akkor nyernünk kell. Szerdán, Bátaszéken a gyosan bekapott gól után rengeteg ziccert kidolgoztunk, ha jobb a helyzetkihasználásunk, simán győzhettünk volna. Az egyéni hibákért azonban megfizettünk, ezeket szombatig ki kell javítanunk. Ellenfelünk játékán látszik, hogy Barics Péter személyében egy ambiciózus, fiatal edző irányítja őket, vannak egyéniségeik, akik el tudnak dönteni egy-egy kiélezett találkozót, de azt gondolom, hogy nálunk több ilyen van. A szerdai bajnokiról hazafelé menet arról beszélgettek a játékosok, hogy meg akarják nyerni a szezonból hátralévő három találkozót. A rangadókból jól szoktunk kijönni, ez mindenképpen bizakodásra ad okot számunkra. Baksa Zsolt régóta sérült, Keczeli Krisztián eltiltása pedig még erre a meccsre is érvényes.


Tamási 2009 FC (6.)–Tolna VFC (2.)

Nagyon simán kikapott a Tamási egy hete a bonyhádiak vendégeként (1–4), így Horváth Lajos együttese végérvényesen kiszállt az éremért zajló csatából. A Szedrest 3–0-ra legyőző tolnaiak a hazaiak csalódottságára (is) építhetnek a hétvége másik rangadóján. Buzás Attila gárdája győzelmi kényszerben van, ha bajnok akar lenni, többet nem hibázhat. Ősszel Tolnán 3–3-as döntetlent hozott a két csapat rangadója, a felek „tűzerejét” ismerve most is benne van a pakliban egy izgalmas, sokgólos találkozó.


Bátaszék SE (8.)–Kakasd SE (11.)

Ha úgy játszanak a bátaszékiek, ahogy szerdán a Dombóvár ellen, akkor sima lesz. Ha csúnyábbik arcukat mutatják, bármi lehet. Ősszel 4–0-ra győztek a vendégek.

Május 20., vasárnap

Kezdés: 17 óra

Nagymányoki SE (12.)–Bonyhád VLC (4.)

A völgységi presztízscsata abszolút esélyese a Bonyhád, amely ősszel 7–3-ra győzött és még az aranyra is esélyes. Az azonban biztos, hogy a mányokiak kettőzött erővel fognak küzdeni, nem fogják olcsón adni a bőrüket.


Szedresi SE (7.)–Kölesdi SE (10.)

A múltban sok nagy rangadót vívott a két gárda, amelynek meccsén sosem számít a helyezés. Egy hajszállal talán mégis az őszi meccset 2–0-ra megnyerő hazaiak számítanak esélyesebbnek.


Őcsény SK (13)–Tevel Medosz SE (9.)

Csak az a kérdés, hogy hány góllal nyernek a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!