Kajak-kenu

2018.06.01. 20:00

Új szekszárdi páros lapátolhat az Eb-n

A felnőtteknek egy héttel korábban Szegeden kiosztották az érmeket, így az előző hétvégén, Győrben már csak az utánpótlás szállt harcba a bajnoki címekért és az Európa-bajnoki indulásért.

Rónai Gábor

A Tolna megyei egyesületek közül a Szekszárdi Kajak-Kenu SE-nél izgulhattak kétszeresen is a verseny miatt. Nagy Viktória, a klub ifjúsági világbajnoka abban a reményben ült hajóba, hogy kivívja a horvátországi Európa-bajnokságon való indulás jogát. Párosban meg is nyerte futamát, ami azért is nagy szó, mert új társával, Bartos Zsófiával ült hajóba, s ez a formáció most debütált. Így sem adtak esélyt ellenfeleiknek, rendkívül összehangoltan lapátoltak, egyáltalán nem látszott meg rajtuk, hogy „újoncok”.

Nagy Viktóriának azért kellett új párt keresni, mert régi, jól bevált társa, Korsós Zsófia az U23-as korosztályba lépett, így ő mostantól egy korosztállyal feljebb versenyez. Bartos Zsófia nagy tehetség, évek óta azért dolgozott, hogy lehetőséget kapjon – élt is vele.

Nagy Viktóriának másnap egyesben nem sikerült az első kettő között zárnia, de ha a győztes (Kőhalmi Emese, KSI) a síkvízi indulást választja a maraton helyett, akkor a szekszárdi lány a páros mellett egyesben is ott lehet Metkovciban, július 5. és 8 között.

Ugyanez a helyzet a kajak párosban bronzérmes Mercz Marcell és Horváth Ádám esetében, akik szintén akkor indulnak, ha az első két helyezett közül valaki kiesik előlük. Szintén kijutott az eredményei alapján a paksi Hodován Dávid, aki kenu egyesben ezüstérmes lett, nála azonban a síkvíz élvez elsőbbséget, így ha ott sikerül indulnia, akkor a maratoni Eb-t vélhetően kihagyja. Ugyanez a helyzet párosban is, ahol Hodován bronzérmes lett a Dunaújvárosból átigazolt Kollár Kristóffal, sőt még az ötödik helyezett Klenk Botond és Somkert Máté is reménykedhet, mert sokan visszaléptek előlük.

A Tolna megyei dobogósok

Szekszárdi Kajak-Kenu SE.

I. helyezettek: Bartos Zsófia, Nagy Viktória (K-2, ifi, 18 km).

II. helyezettek: Visnyei Gergely (MK-1, kölyök, 10 km). Müller Dániel (K-1, ifi, 22 km).

III. helyezettek: Nagy Viktória (K-1, ifi, 18 km). Mercz Marcell, Horváth Ádám (K-2, ifi, 22 km). Bercsényi Bence József, Bodnár Bálint (MK-2, gyermek, 5 km).

Atomerőmű SE.

II. helyezettek: Hodován Dávid (C-1, ifi, 18 km). Juhász István Dávid (C-1, kölyök, 10 km).

III. helyezettek: Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C-2, ifi, 18 km).

Tolnai Kajak-Kenu SE.

I. helyezettek: Nagy Raul (K-1, serdülő, 15 km).

III. helyezettek: Bali Máté, Ezer Dávid János (K-2, serdülő, 15 km). Haiszer Anna Liza, Tillman Zsófia (K-2, kölyök, 10 km). Bajusz Lídia Sára, Egri Panna (MK-2, gyermek, 5 km).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!