atlétika

2018.06.05. 20:23

Vb-szintet futott Varga Lőrinc

Balázs László

A közelmúltban Veszprémben rendezték meg a VEDAC hagyományos futónapját, melyen 800 méteren erős mezőny gyűlt össze.

Indult a viadalon az idei ranglistavezető Vindics Balázs (UTE), a tavalyi bajnok Kazi Tamás (DSC-SI) és ranglista-második Kis Gergő is (VEDAC). A legjobb magyar nyolcszázasok között elindult a ranglista harmadik helyén álló, még juniorkorú Varga Lőrinc is az AC Bonyhád képviseletében.

A jó iramú versenyen Csábrák János tanítványa remekül helyt állt a felnőtt mezőnyben. Nagyon szoros befutó után csak éppen, hogy lemaradt a dobogóról, de kárpótolta az időeredménye: 1:48.87-tel, új egyéni csúccsal teljesítette az U20-as világbajnokság nevezési szintjét (1:50.00), amelyet július 10. és 15. között rendeznek meg a finnországi Tampere városában.

Varga és Szemerei Levente (Szekszárdi SK) tavaly is ifjúsági világbajnoki szintet futott. A sportág honi szövetsége azonban úgy döntött, hogy a rendkívül bizonytalan politikai helyzet miatt nem küld csapatot – 20 másik országgal együtt – Kenyába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!