kosárlabda

2018.06.22. 14:50

Andorrán át vezet az út Bukarestbe

Berg Sándor

Tegnap kelt útra Andorrába a magyar 3x3-as női felnőtt válogatott, ahol a hétvégén lejátssza Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseit.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese sorrendben Szerbiával (szombat, 11.30 óra), Észtországgal (17.30 óra) és Lettországgal (vasárnap, 11.50 óra) találkozik a csoportkörben. (A másik csoportban a házigazda mellett a világbajnok Olaszország, Spanyolország, Azerbajdzsán és Görögország szerepel.)

A lebonyolítás értelmében a csoportok első helyezettjei automatikusan kvalifikálják magukat a szeptemberi bukaresti kontinenstornára. A csoportok második és harmadik helyezettjei játszanak keresztbe a másik két továbbjutó helyért, ezt a vasárnap délutáni órákban bonyolítják le.

A második helyen rangsorolt, egyébként a világranglista 9. pozícióját elfoglaló magyar válogatott csakúgy, mint a Fülöp-szigeteki világbajnokságon, a Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra összeállításban szerepel majd a selejtezőtornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!