tenisz

2018.07.19. 12:37

A Pálinkás, Csipak duó nyert

A Pálinkás Gábor, Csipak Róbert kettős nyerte meg a Tolnán megrendezett II. Horfer Serleg Teniszkupát. A második helyet Bencze Balázs és dr. Misetics Gábor, a harmadikat Kovács István és Márkus Zoltán szerezte meg.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

„Tizenkét párost hívtunk meg a versenyre, három csoportban, három pályán zajlottak a küzdelmek – mondta Schalli Ádám szervező. – A csoportok első helyezettjei küzdöttek a dobogóért, a másodikak a negyedik helyért, a harmadikak a hetedikért, a negyedikek pedig a tizedikért. Azt gondolom, büszkék lehetünk rá, hogy ilyen teniszélet zajlik Tolnán” – zárta.

A Pálinkás, Csipak duó az összes mérkőzését megnyerte. Csoportjukban kétszer 6:3-ra, egyszer 6:4-re győztek, a helyosztón pedig 6:3-ra és 6:4-re diadalmaskodtak.

A nap legjobb mérkőzését a Bencze, dr. Misetics és a Kovács, Márkus duó játszotta. Hiába vezetett utóbbi már 4:0-ra is, Benczéék nem adták fel, elképesztő küzdelemben visszajöttek, és rövidítésben végül ők nyertek (7:6), megszerezve ezzel a második helyet.

A negyedik helyen Guszt István és Klopcsik Ferenc, az ötödiken az első Horfer Serleg Teniszkupát megnyerő Strelenczky Richárd és Keszler Zoltán, míg a hatodikon Szabó Béla és a korábbi megyei kormánymegbízott, a parlamenti teniszversenyek állandó résztvevője, Tóth Ferenc végzett. A versenyen szintén elindult dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés volt elnöke, országgyűlési képviselő is.

A helyezettek kupát, a többiek emlékérmet kaptak. A Horfer Serleg Teniszkupa vándorserlegét egy évig őrizheti a győztes páros. Az esti vacsora után a résztvevők úgy búcsúztak: 2019-ben, egy év rutinnal, de hasonló lelkesedéssel felvértezve folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!