KÉZILABDA

2018.07.19. 19:46

Két gólerős játékos hagyta el az FGKC-t

Augusztus elsején kezdi meg a felkészülést a szeptember közepén rajtoló 2018/2019-es női NB I./B-s szezonra a Szekszárdi Fekete Gólyák KC. Addig a háttérben folyik a munka.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A holtszezonban a pályán egyelőre nem, a háttérben viszont annál inkább zajlik a munka a Fekete Gólyáknál. Mint azt Horváth Szimonetta, a felnőttcsapat edzője elmondta, Weigel Zita visszavonult, de Tauker Erika nevét sem találni már a névsorban, viszont a helyi kötődésű Farkas Anita négy év után visszatér Szekszárdra (az átlövő a Pénzügyőrnél egy, majd Mohácson két évet játszott).

„Zitának tavaly rengeteg problémája akadt a térdével, műteni is kellett. Most hozta meg azt a fontos döntést, hogy befejezi az aktív játékot. Erika pesti tanulmányai miatt már nem tudta vállalni az ingázást, így két gólerős játékost kell majd pótolnunk. Vannak kiszemelt játékosok, úgyhogy még messze nem végleges a keretünk” – mondta lapunknak a szekszárdiakat Mészáros Melindával közösen az ötödik helyig vezető tréner.

„Reális, elérhető célnak az 5-8. hely valamelyikét tűztük ki magunk elé az előző évben, s ebből a legjobbat tudtuk kihozni, úgyhogy elégedettek vagyunk az előző idény eredményével. Tettük ezt úgy, hogy Weigel Zita ugyebár alig tudott pályára lépni” – értékelt Horváth Szimonetta.

A csapat augusztus 1-jén kezdi meg a felkészülést az előttük álló szezonra (a csoportról bővebben keretes írásunkban), kezdetben heti öt edzéssel, s a programba több edzőmérkőzést is beiktatnak.

A tervek szerint augusztus 22-én az eszéki HC Osijek érkezik a megyeszékhelyre, 24-én pedig két találkozóra is sor kerül: délelőtt az NB I./B keleti csoportjában szereplő Kispesttel, délután pedig a szintén másodosztályú Szent István SE-vel mérkőznek meg hazai pályán Grénus Grétáék. A hagyományos hazai kupa sem marad ki a felkészülésből, a szeptember 1-jei tornára a Nagyatád, a pécsi PEAC és a Haladás érkezik.

Kevesebb csapat, erősebb mezőny

Tizenkét csapatra szűkült az NB I./B nyugati csoportjának mezőnye. A bajnok Mosonmagyaróvár visszatért az NB I.-be, a Pilisvörösvár, a Csurgó, a Marcali és a VKL SE Győr az NB II.-be zuhant vissza, helyükre a Dunaújvárosi Kohász KA U19-es csapata, a Dorogi ESE és a Pénzügyőr SE került.

A bajnokság a szeptember 15-i hétvégén kezdődik (pontos időpontok még nem ismertek). Az FGKC Mohácson kezd, majd fogadja a Nagyatádot, utazik a tavalyi bronzérmes Szombathelyhez, érkezik a NEKA, majd utazik Kozármislenybe. Az őszi szezon december 9-én fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!