Kajak-kenu

2018.09.12. 19:27

Hasonló sikerekben bíznak az atomosok

Fantasztikus eredménnyel, két arannyal és egy ezüsttel zárták a portugáliai maratoni vb-t az Atomerőmű SE versenyzői. Érthetően boldogan nyilatkoztak Prado Vila Verde-i élményeikről.

Rónai Gábor

A dél-afrikai Pietermaritzburgban tavaly megszerzett páros vb-címe után Portugáliában egyéniben is felért a csúcsra a paksi Kiszli Vanda, aki nagy csatában nyert Mihalik Sára előtt a kajak egyesek versenyében.

„Hatalmas élmény volt ez a győzelem, végre azt éreztem, hogy az elvégzett munkának meglett az eredménye! – mondta Kiszli. – Kemények voltak az ellenfelek, a korábbi évekből csak Csay Reni hiányzott, illetve a tavalyi győztes, viszont helyettük jöttek mások, akik szintén erős versenyzőknek számítanak és valóban kemény csata volt! Az üldöző boly nem hagyott minket nyugodni, többször is utolértek, de szerencsére az utolsó futásnál sikerült egy kicsit ellépnem, amit a vízen meg is tudtam tartani, így sikerült elsőként célba érnem és megszereznem az első felnőtt vb címemet egyéniben! Remélem lesz folytatása” – mondta a 24 éves atomos kajakos, aki a párosok vetélkedésében korán kiesett, mert elszakadt a hajójuk kormánybovdenje.

Ugyanebben, mármint a sikeres folytatásban bízik a kenus Koleszár Dávid is, aki a győri Balla Levente társaként ezüstérmet szerzett Prado Vila Verdében, a párosok között.

„Nagyon bizakodva szálltunk vízre, az volt a taktikánk, hogy a rajtból jól eljövünk, majd az iramban minél többet vízen pihenve haladunk, majd a végén kihasználjuk a frissességünket és a gyorsaságunkat – tekintett vissza a futamra Koleszár Zoltán. – Végső célunk az érmes helyezés volt, viszont nagyon erős mezőny gyűlt idén össze, minden maratoni menő és több síkvizes kenus is harcba szállt. Amit elterveztünk azt kilencvenkilenc százalékban sikerült megvalósítani, egyedül a fordulók nem sikerültek a tervek szerint, de azt tudtuk, hogy nehéz lesz, mivel az a hajóforma, amiben eveztünk híres a rossz fordulóiról. Ha erősebbek a fordulóink, talán az arany is meglehetett volna, viszont így is teljesen elégedettek vagyunk, mivel sokszoros világbajnokokat sikerült lehagynunk” – fogalmazott a paksi fiatalember.

Az atomos sikereket az ifista Hodován Dávid tette teljessé, aki kenu egyesben aranyérmet szerzett.

„Inkább síkvízre készültem az Olimpiai Reménységek Versenye miatt, ami közvetlenül a vb után van, de azért csináltunk néhány maratoni edzést is – mondta a 17 éves Hodován. – A futam előtti napon már éreztem, hogy jó lesz ez. A taktikám igazából annyi volt, hogy megyek egy kemény rajtot, aztán majd kiderül hányan maradunk elöl. A francia sráccal elmentünk a többiektől, próbáltam minél kevesebbet vezetni, hogy maradjon erőm, dinamikám a végére. Az utolsó futásnál indítottam, ami megtörte a franciát, elléptem tőle, és győztem. Az elvárásom egy dobogó volt, de titkon szerettem volna nyerni” – fogalmazott Hodován.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!