Orsós Richárd

2018.09.09. 09:32

A tamási súlyemelő már készül az ifjúsági olimpiára

Balázs László

Orsós Richárd (62 kg), a Tamási Koppány SE súlyemelője is utazhat az októberi Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra. Az argentin fővárosba, Buenos Airesbe készülő magyar delegáció jelenleg hetvennyolc sportolót számlál soraiban.

Orsós Richárd az augusztus 31-i nevezési határidő előtti kvótavisszaosztásnak köszönhetően került a magyar csapatba. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hivatalosan is visszaigazolta a sportoló részvételi jogát.

Az argentin fővárosba jelen állás szerint tizenhat atléta, két birkózó, egy breaktáncos, két judós, négy kajak-kenus, egy karatés, négy kerékpáros, négy kosárlabdázó (leánycsapat), egy lovas, két öttusázó, egy sportlövő, tizennyolc strandkézilabdázó (fiú és leánycsapat), két strandröplabdázó (fiú), két súlyemelő, két tollaslabdázó, két tornász, két triatlonista, nyolc úszó és négy vívó utazhat.

A harmadik – egyben nem ázsiai – nyári ifjúsági olimpia több mint négyezer sportoló részvételével október 6. és 18. között tart majd.

A fiatalok harminckét sportágban, kétszáznyolcvanhat versenyszám összesen ezerkétszázötven érméért fognak megküzdeni.

Richárd szeptember 3-tól a tatai edzőtáborban folytatja a felkészülést, a pári illetőségű fiatal bizonyára egyáltalán nem bánja mindezt, hiszen élete versenyére készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!