Autósport

2018.10.04. 14:00

Bajnoki címre hajt a Mazdával

Rónai Gábor

Kiélezettebb nem is lehetne a küzdelem. A hétvégi, utolsó forduló előtt ifjabb Ficza Ferenc (borítóképünkön balra) és Benyó Máté egyaránt 147 ponttal áll az első helyen az MX5 Kupában a Rallycross Országos Bajnokságban, így Máriapócson, a Rabócsiringen fog eldőlni, hogy melyikük lesz a bajnok.

A két fiatalember az egész szezonban ölre menő csatát vívott egymással, hol az első, hol a második helyen zárták az aktuális hétvégét – nagy kérdés, hogy ezúttal melyiküknek jön ki jobban a lépés.

Ifjabb Ficza Ferenc bízik benne, hogy ezúttal neki lesz oka az örömre. Mint lapunknak tegnap elmondta, nagyon megszerette ezt a sorozatot, élvezi a versenyzést, és természetesen a végső győzelem a célja. Hozzátette, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen Benyó Máté személyében nagyon komoly riválisa akadt, de szeretné bizonyítani, hogy ebben a szakágban is ki tudja hozni magából és az autójából a maximumot.

A hét futamból álló rali­krossz ob-n ifjabb Ficza Ferenc a Proex Motorsport jóvoltából vezetheti az MX5-ös Mazdát.

„Nem egyszerű menni a ralikrosszban, hiszen míg a túraautózásban az a cél, hogy ne mozogjon alattunk az autó, itt hagyni kell, hogy ha akar, akkor keresztbe menjen – mondta ifjabb Ficza, aki idén a Hungaroringen a Zengő Motorsport Seatjával rajthoz állt a TCR Európa Kupában. – Aszfaltra való gumikkal rámenni a murvára nem egyszerű, időbe telt mire megszoktam, hogy ne kormányozzak ellent azonnal. Most már azonban teljesen beleszoktam, jók az eredményeim is. Hálás vagyok a Proex-Autó Motorsport Egyesületnek, hogy megkaptam tőlük a lehetőséget, és szeretném megnyerni nekik a magyar bajnoki címet!” – fogalmazott a szekszárdi pilóta.

A Rallycross Országos Bajnokság záró hétvégéjén, október 6-án és 7-én tizenkét kategóriában hirdet bajnokot a rendező MNASZ.

Így zárták a riválisok a hétvégéket

1. futam, Rabócsiring. Ficza: 25 pont. Benyó: 25 pont. 2. futam, Kakucsring. Ficza: 26 pont. Benyó: 30 pont. 3. futam, Rabócsiring. Ficza: 24 pont. Benyó: 20 pont. 4. futam, Nyírád. Ficza: 29 pont. Benyó: 27 pont. 5. futam, Greinbach (Ausztria). Ficza: 20 pont. Benyó: 24 pont. 6. futam, Kakucsring. Ficza: 23 pont. Benyó: 21 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!