kézilabda

2018.11.19. 19:40

Az FGKC csak egy félidőn át tudta tartani a tempót

Tíz perc rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a Szekszárdi FGKC pont nélkül távozzon Dunaújvárosból.

Berg Sándor

Az előző fordulóban a Haladás ellen aratott sikerét (24–21) próbálta meglovagolni a Fekete Gólyák Dunaújvárosban, s a vendégcsapat Fehér Tímea és Gyenis Patrícia eredményességének köszönhetően eleinte tartani tudta a lépést az ifistákkal (13. perc: 6–6). Sőt Szalai Szonja jól szállt be a kispadról, míg Reisch Gabriella indulásból, Nagy Szilvia pedig büntetőkből volt eredményes, így hiába próbálták meg a 7–6 elleni játékot a hazaiak, ebből is a szekszárdiak jöttek ki jobban (25. p.: 9–13).

A második félidő első perceiben aztán gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés: öt támadás, öt eladott labda, öt kapott gól (19–15) a Gólyák részéről, akiken a meccset betegen vállaló Bíró Fanni sem tudott lendíteni. Az átlövők indiszponáltan játszottak, de beállóként Tóth Barbara, a szélen pedig Reisch is több helyzetet kihagyott, az olló pedig a végén nagyon kinyílt... Ifi: 26–28.

Jegyzőkönyv

Női NB I/B, Nyugat, 8. forduló

Dunaújvárosi KKA U19-Szekszárdi Fekete Gólyák KC 31–24 (14–15)

Dunaújváros, 100 néző. Vezette: György K., Horváth A.

Szekszárd: Schell – Kónya 1, Farkas A. 3, Nagy Sz. 5 (3), Gyenis 2, Fehér T. 5, Reisch 5. Csere: SZALAI (kapus), Tóth B., BÍRÓ F. 3, Balázs K., Ambrus K., Kocsis A., Sárecz, Feri D., Bencze D. Edzők: Tabajdi Ferenc, Mészáros Melinda.

Kiállítások: 18 perc + piros lap, illetve 12 perc.

Hetesek: 6/6, illetve 3/3.

Tabajdi Ferenc, a Szekszárdi FGKC szakmai igazgatója: – Mondhatnám azt is, hogy ötven perc már megvan, csak az a kétszer öt perc hiányzik. Sajnos ennél nagyobb a gond. A fáradtság a fegyelmi hibák tömkelegét hozza elő. Ami még nagyobb probléma, hogy egy-két játékosomnál akarati, koncentrációs hiányosságokat érzek.

A két győzelemmel és hat vereséggel a tabella 11. helyén álló szekszárdiak vasárnap a Gárdony-Pázmánd otthonában lépnek pályára. A találkozó 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik