kosárlabda

2018.12.24. 14:11

Közel volt a karácsonyi csodához a Bonyhádi KSE

Az első félidőben nagyszerűen kosárlabdáztak a völgységiek.

Berg Sándor

Roskadoztak az asztalok azon ajándékok alatt, amiket a szurkolók gyűjtöttek a völgységi klub, valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat közös akcióján (az ajándékokat a Bonyhádi járás 25 településén osztják majd szét). A bonyhádi egyesület a rászoruló gyerekek karácsonyát szerette volna szebbé tenni, a csapat pedig egy győzelemmel a kilátogató szurkolóknak szeretett volna kedveskedni.

Az első félidő ebben a mederben is folyt, Morgen Frigyes gárdája az idei szezon legjobb első húsz percét produkálta. Mindkét negyedben egyaránt 26 pontot dobtak, ennél többet külön-külön, de egy félidő alatt összesen sem szereztek eddig, az ez idő alatt kapott 32 pont pedig a jó védekezést dicsérte.

A nagyszünet után azonban a Bonyhád addig felépített előnye gyorsan elfogyott, egy negyed alatt több pontot kapott, mint a teljes első félidőben. A forduló előtt a negyedik helyen álló debreceni gárda a lélektani előnyét kihasználta, és ha nehezen is, de végül behúzta a mérkőzést.

A bonyhádiaknál Dorogi Gergő szinten hibátlanul célozva 15 pontig, 2 lepattanóig és 4 kiharcolt faultig jutott, Pupp Bence 17 pontját, 5 gólpasszát és 4 kiharcolt szabálytalanságát a 8 eladott labda árnyékolta be, míg Somogyfoki Szabolcs 9-9 pontig és lepattanóig, valamint 7 gólpasszig jutott.

Férfi NB I/B, Piros csoport, 13. forduló

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–BKG-Príma SE 87–94 (26–15, 26–17, 11–35, 24–27).

Bonyhád: Somogyfoki P. 11/6, Gébert 5/3, PUPP B. 17/3, Baki S. 13/3, Somogyfoki Sz. 9/6. Csere: DOROGI 15/6, Nagy B. 12/9, Csobán 5/3, Buday-Sántha, Kis M.

A BKG-Príma SE legjobb dobói: Kovács S. 27/6, Nagy Botond, 25/18, Nagy Benedek 17/12.

A Bonyhádi KSE január 11-én a MEAFC-Miskolc vendégeként kezdi az alapszakasz második felét. B. S.

Huszonöt település kap az ajándékból

A Bonyhádi KSE felhívására összegyűjtött adományokat a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat a Bonyhádi járás huszonöt településén fogja szétosztani a rászorulók között.

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan hozzájárultak a rászoruló családok ünnepének megszépítéséhez” – fogalmazott a klubelnök, az ajándékokat átadó Darabos Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!