atlétika

2019.01.08. 20:30

A bajnokságokon elért eredményeket díjazták

Hagyományosan az év első péntekjén tartja díjátadóját a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A szakosztály szorosan együttműködik a Sportélmény Alapítvánnyal, így az esemény a két közösség közös szervezésében valósult meg a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében – mondta Ritter Péter, a sportközpont kommunikációs vezetője.

Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott a sportolóknak és edzőiknek egész éves kemény munkájukért, a szülőknek pedig azért, mert sok áldozatot hoznak gyermekük sikeressége érdekében. A 2018-as esztendő visszafogottabb volt a bajnoki címek tekintetében, aminek legfőbb oka a korosztályváltásokban keresendő.

A Szekszárdi SK-nál bíznak benne, hogy a 2023-as magyarországi világbajnokság lökést ad a sportágnak.

Kiemelt díjazottak: Barabás Kata (magasugró, fedett pályás bajnok, DOL III. hely). Frei Nóra (sprinter, országos bajnok 300 m, 80 m ezüstérem). Szemerei Levente (középtávfutó, négy ezüstérem, válogatott sportoló). Németh Mátyás (magasugró, fedett pályán ezüstérem). Zsiga Levente (magasugró, két ezüstérem). Barna Tamás (futó, három ezüstérem). Őry Tamás (távol- és hármas-grás, két bronzérem, válogatott sportoló). Angyal Balázs (magasugró, bronzérem). Felkl Benjamin (középtávfutó, ezüst- és bronzérem). Veress Zsombor (sprinter, ezüstérem). Binder Zsombor (sprinter, két ezüstérem).

A Sportélmény Alapítvány 2005 óta a legjobb serdülőkorú (U16) atlétákat díjazza szakáganként, illetve átadták a Vaszkó Judit emlékére alapított serleget is.

Legjobb sprinter: Frei Nóra. Középtávfutó: Felkl Benjamin. Ugró: Barabás Kata. Dobó: Sipos Kata. Vaszkó Judit-díj: Őry Tamás.

A szakosztály minden tagja egy kulacsot vehetett át, a kiemelt díjazottak pedig versenyfelszerelést (melegítő, rövidnadrág, trikó), sporttáskát és kulacsot kaptak, valamint egy kedvezménykártyát, amivel ingyen látogathatják a szekszárdi fürdőt, illetve további kedvezményekben részesülhetnek.

Az edzők és oktatók – Gaál László, Hammer Mária, Móra Zoltán, Papné Somogyvári Klára, Péterbencze Csilla, Póth Gábor, Scherer Tamás, Szőke Gergő – munkáját is megköszönte a sportközpont.

Az U16 legjobbjai

Frei Nóra országos bajnok volt 300 méteres síkfutásban, Barabás Kata magasugrásban lett országos bajnok fedett pályán. Felkl Benjamin 1000 méteres akadályfutásban állhatott dobogóra a Miskolcon megrendezett újonc országos bajnokságon, míg Sipos Kata a serdülő liga versenysorozatában döntős helyekkel vétette észre magát. Őry Tamás az U23-as korosztályban két bronzérmet szerzett a bajnokságon távol- és hármasugrásban. Utóbbi versenyszámban a lengyelországi Krakkóban tagja volt az U23-as válogatottnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!