Teremfoci

2019.01.07. 19:38

A nemzeti összetartozást erősítette az emléktorna

Idén először Összetartozás Kupa néven rendezték meg a Losonci István-emléktornát a bonyhádi városi sportcsarnokban. Az első helyet az A’la Cool szerezte meg.

TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Immáron a huszonkettedik emléktorna volt az idei, amelyet azért is neveztek el Összetartozás Kupának, mert két határon túli magyar település, a székelyföldi Madéfalva és a felvidéki Tardoskedd – mindkettő Bonyhád testvértelepülése – is képviseltette magát.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy az Összetartozás Kupa a határon túliak számára újabb lehetőség arra, hogy Magyarországra jöjjenek, és megtapasztalják azt, hogy nemcsak támogatásokkal, hanem a sport területén is próbáljuk összefűzni a kapcsolatokat. A kupa erősíti a magyar összetartozást – fogalmazott Potápi Árpád János. Hozzátette: a következő tornára kárpátaljai, vajdasági, a horvát Baranyából és egy csángó településről érkező sportolókat is várnak.

Ami pedig az idei tornát illeti: az A-csoportból némi meglepetésre nem jutott tovább a „teremspecialista” Tesókáim csapata, teljesen megérdemelten a The Boss és az A’la Cool folytathatta a délutáni elődöntőkben. A B-jelű ötösből a Robi Bár Izmény magabiztosan került tovább, viszont a másik elődöntős kiléte csak az utolsó összecsapáson dőlt el, a „kertek alatt” érkező Bever Name zárt a csoport második helyén.

Fontos kiemelni, hogy a tardoskeddi és a madéfalvi játékosok igencsak megnehezítették a rutinos környékbeli játékosok dolgát.

Az első elődöntőben a Bever Name már 2–0-ás vezetésre is szert tett, azonban az utolsó percben kicsúszott a győzelem Szász Dávidék kezei közül – büntetőkkel a The Boss jutott végül a fináléba. A másik elődöntőben az A’la Cool csapata magabiztosan verte meg az izményieket, ahogy a fináléban sem ismertek kegyelmet Völgyi Péterék. Az egész napos teljesítményük alapján kijelenthetjük, hogy a torna legjobb csapata vihette haza a serleget.

XXII. Losonci István-emléktorna – Összetartozás Kupa

Elődöntők: The Boss–Bever Name 2–2 (büntetőkkel 6–5). A’la Cool–Robi Bár Izmény 3–1. A bronzmérkőzésen: Bever Name–Robi Bár Izmény 3–1. A döntőben: A’la Cool–The Boss 5–1.

Különdíjasok. A torna gólkirálya: Sárközi János (Bever Name) 11 góllal. A torna legjobb kapusa: Schleinig Máté (Bever Name). A torna legjobb mezőnyjátékosa: Völgyi Péter (A’la Cool).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!