kosárlabda

2019.01.12. 10:43

Ismerős csapatot látnak vendégül Studer Ágnesék

Az újonc NKE-Csatát fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd a női NB I 13. fordulójában. A két együttes ebben a szezonban már ötödször találkozik, harmadszor a tolnai megyeszékhelyen.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Valószínűleg a legoptimistább szekszárdi szimpatizánsok sem gondolták volna, hogy kedvenceik harminc ponttal fognak győzni a PEAC-Pécs otthonában, Studer Ágnesék a 88–58-as múlt heti sikerükkel mégis megleptek mindenkit. Azon a találkozón mutatott játékra lesz szükség a KSC-től az újonc fővárosiak ellen is.

Az sem kizárt, hogy valami váratlant is húznia kell majd a szekszárdiak szakmai stábjának, a két együttes ugyanis jól ismeri egymást a közelmúltból. Az előszezonban háromszor is megmérkőzött egymással a KSC és a Csata, két szoros (Budapesten 89–88-ra, Szekszárdon 69–68-ra győzött a vendéglátó) meccs után a Sió Kupa döntőjében sima szekszárdi siker (81–64) született. A bajnoki alapszakasz első körében is megizzasztotta nagyobb tudású ellenfelét a Csata, de végül 61–54-re azt a mérkőzést is behúzta a bajnoki ezüstérmes.

A második forduló óta az újonc gárda fiatal játékosai felvették az élvonal ritmusát, és szinte valamennyi egyéni mutatóban található Csata-játékos az élmezőnyben. Lepattanókban a 23 éves amerikai Kelsey Lang 8,5-es átlagával az ötödik legjobb a ligában, míg a meccsenkénti 2,08 blokkal a második a listán, gólpasszok tekintetében a 22 esztendős Horváth Bernadett a hatodik (4,71), szerzett labdák számában pedig a 24 éves amerikai Kelley Austria 1,83-mal a nyolcadik.

A PEAC elleni fölényes siker nagyban múlt a Frida Eldebrink, Erica McCall, Abby Bishop hármas pazar formáján, akkor a svéd 24 ponttal (közte négy triplával), az amerikai 15 ponttal és 8-8 lepattanóval, illetve kiharcolt faulttal, míg az ausztrál (aki teljesítményével meghívót kapott nemzete válogatottjába) 20 pontig, 5 lepattanóig és 6 kiharcolt szabálytalanságig jutott. Ha ezt a teljesítményüket meg tudják ismételni, a KSC győzelme nem foroghat veszélyben, s így Djokics Zseljkóék meglepetése megmaradhat a Magyar Kupára – merthogy ott, Győrött a negyeddöntőben is találkozik egymással ez a két csapat.

Női NB I, 13. forduló.

Atomerőmű KSC Szekszárd–NKE-Csata, vasárnap, 17 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok.

Vezeti: Benczur Tamás, Ádám József, Kovács Nimród.

Magyar Kupa: új menetrend

Változik a Killik László Női Magyar Kupa programja. A nyolcas döntőt február 28. (csütörtök) és március 2. (szombat) között rendezik meg – korábban március 1–3. volt az időpont. A helyszín változatlanul Győr, Egyetemi Sportcsarnok.

A KSC Szekszárd vasárnapi bajnoki ellenfelével, az NKE-Csatával mérkőzik február 28-án, 15.30 órától. A párharc győztese március 1-jén a ZTE NKK és az ELTE BEAC találkozó továbbjutójával csap össze szintén 15.30 órától. A bronzmeccset március 2-án 14.30 órakor, a döntőt 17.05-kor (Duna World) játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!