asztalitenisz

2019.01.18. 10:17

Nagyváradi és Bálint a főtábláig jutott Budapesten

Nagyváradi Mercédeszék világsztárokkal szemben estek ki párosban a budapesti World Touron, amelyen egyesben Madarász Dóra is elbúcsúzott a küzdelmektől.

Rónai Gábor

Fotó: ittf.co

A hongkongi Hoi Kem Doo–Lee Ho Ching duó a világ egyik legjobb párosának számít, még a kínaiak sem mehetnek biztosra ellenük.

Nagy balszerencse volt Nagyváradi Mercédesz és Bálint Bernadett számára, hogy éppen velük kellett meccselniük a főtábla első fordulójában. A budaörsiek Tolnán nevelkedett játékosa és a Szekszárd AC pingpongosa mindent megtett, amit tehetett, de ezúttal ez már nem volt elég. A hongkongiak három sima szettben győztek (11:6, 11:3, 11:2), ám ezért nem tehetünk szemrehányást a mieinknek. Már az is nagy dolog volt, hogy feljutottak a főtáblára ahová rajtuk kívül csak Póta Georgina jutott fel a svéd Matilda Ekholm oldalán.

A selejtezőben előbb a Jamila Laurenti, Debora Vivarelli olasz duót verték meg 3:2-re, majd pedig a Manika Batra, Girish Archana Kamath indiai formációt múlták felül szintén 3:2-vel.

A szekszárdi Madarász Dóra és a budaörsi Pergel Szandra a páros selejtező első körében kiesett, ők Nagyváradiékkal ellentétben nem bírtak a Chi-ara Colantoni, Giorgia Piccolin olasz duóval.

Párosban Póta Georgina van már csak versenyben a magyarok közül: Ekholmmal 3:1-re verték a román Irina Ciobanu, Adina Diaconu párost – ma a Nagyváradiékat kiejtő hongkongiak jönnek...

Madarász feltámadt, de kiesett

A szinte reménytelen helyzetből még felállt, de végül elbúcsúzott az egyéni küzdelmektől Madarász Dóra. A főtábla első fordulójában a portugál Fu Yu várt a SZAC játékosára, s nagyon úgy tűnt, hogy a kínai születésű luzitán simán behúzza a meccset. Aztán nulla háromnál Madarász valahonnan erőt merített, elkezdett úgy játszani, ahogy tud, a portugál pedig egyre bizonytalanabbá vált, és máris szoros lett a csata. A hatodik játszmát pocsékul kezdte Madarász, Fu Yu 7–0-ra is elment, s bár innen még vissza tudott jönni a szekszárdi klasszis, arra már nem maradt ereje, hogy kicsikarja a mindent eldöntő játszmát. Fu Yu 4:2-vel jutott be a 16 közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!