kosárlabda

2019.02.21. 21:14

Egy kosár és a mennybe jutnak

Hosszabbításban, mindöszsze egyetlen ponttal nyert összesítésben a Girona a KSC Szekszárd ellen a női kosárlabda Európa-kupa első negyeddöntős párharcában. Djokics Zseljko csapata szomorúan, mégis emelt fővel utazott haza Spanyolországból.

Finta Viktor

Fotó: Makovics Kornél

Szerdán a hazaiak sikerével ért véget a Spar CityLift Girona–Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzés (80–73). Sajnos ezzel befejeződött Theodoreán Alexandreáék idei nemzetközi kupaszereplése is. A WNBA-s és euroligás játékosokkal felálló, 3500 drukker által buzdított spanyol listavezető egyetlen pontocskával (153–152) jobbnak bizonyult összevetésben.

– Nagyon rosszul kezdtünk, tovább növelte az otthon megszerzett hat pontos előnyét a Szekszárd, de meg tudtuk fordítani a meccset, mert harcoltunk, mentálisan erősek voltunk – értékelt Eric Suris, a Girona vezetőedzője.

– Igazán boldog vagyok, mert egy nagyon jól összerakott Szekszárdot sikerült legyőznünk – vette át a szót a rutinos irányító, Laia Palau. – Djokics Zseljkónak és kollégáinak is gratuláltam, mert kiválóan felkészítették a lányokat, kemények voltak, s tudták, mikor mit kell játszani ellenünk. Két nagyon jó meccset vívtunk, s apró momentumok döntöttek csupán a javunkra, főleg az, hogy a második találkozó Gironában volt, és a közönségünk rengeteget segített nekünk – tette hozzá a korábban Euroligát nyert játékos.

A szekszárdiak a lefújást követően visszabuszoztak a szállodába. A vacsora után megpróbáltak aludni, de két okból sem sikerült, vagy csak keveset. Az egyik, hogy csütörtök reggelre demonstrációt hirdettek a független Katalóniáért küzdő szervezetek, így hajnali 4 órakor el kellett indulni Gironából Barcelonába, hogy elérjék a repülőt. A másik ok, hogy fájt a vereség.

– Nem aludtam semmit – mondta Theodoreán Alexandra. – Élsportolóként kudarcnak éltem meg a kiesést. Hittem, hogy idén még komolyabb eredményt érhetünk el az EK-ban. Ám nincs idő, a hibákból tanulva fel kell állnunk a pofon után, mert szombaton már bajnoki a PINKK ellen, jövő héten pedig Magyar Kupa Győrben. Jó a sorsolásunk, azon leszünk, hogy megismételjük a tavalyi szenzációt. A közösségi oldalakon sok biztatást kaptunk, ez is erőt ad a folytatáshoz – tette hozzá a KSC kapitánya.

– Én kb. 45 percet aludtam – mondta Djokics Zseljko. – Csalódott vagyok. Változtattunk az első meccs tapasztalatai után, másként védekeztünk, megleptük őket. De az ő kispadjukról több pont érkezett. A büntetőket rosszul dobtuk. Persze nagy volt a nyomás rajtunk, ahogy a játékvezetőkön is. Bishopra és McCallra összesen 9 faultot fújtak, köztük sok támadót. Előbbit kipontozták, elvesztettük egy vezérünket a végjátékra. Utóbbi pályafutása első technikaiját kapta, színészkedésért, holott Martínezék csinálták ezt. Az utolsó percekben több szituációban nem a megbeszéltek szerint cselekedtünk, sok apró összetevője volt a vereségnek. De büszkék lehetünk, beérett a munka, amit Alexandráékba fektettünk, sok a fiatal tehetségünk. A második európai szezonunkban 12 nemzetközi meccsből nyolcat megnyertünk. Előreléptünk, és sok örömet adtunk a szurkolóinknak. Ezen az úton megyünk tovább. Reméljük, ezt a politikai és gazdasági döntéshozók is értékelik, mert ahogyan a mondás szól: pénz nélkül nincsen zene – tette hozzá a KSC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!