labdarúgás

2019.02.09. 10:02

Újabb történelmi mérkőzés Pakson

A sereghajtó Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzésen debütál a Paksi FC Stadion két új hazai szektora.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Újabb mérföldkőhöz érkezett el a Paksi FC stadionrekonstrukciója. Habár a laikus szem már hónapok óta kész szektorokat láthatott a Fehérvári úti stadionban, az azokon belül folyó munkálatok miatt a mai napon jött el a pillanat, hogy a hazai szurkolók is birtokba vegyék az új és modern ülőhelyeket.

– Sikerült belakni az új öltözőt, úgyhogy ez nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek. Az új lelátók sokat fognak dobni a hangulaton is, a szurkolók jobb helyről nézhetik a mérkőzést, a hangjuk pedig nem veszik el, „bennmarad” a stadionban. Emellett magasabb helyről is nézhetik az összecsapást, ami az élvezeti értéket is növeli – mondta lapunk megkeresésére Báló Tamás, a paksiak csapatkapitánya.

A Haladásnál papíron „jobb” ellenfél nem is érkezhetne Paksra, a szombathelyiek a legkevesebb gólt lőtték, de a legtöbbet kapták a ligában, öt meccse nem tudtak győzni, idegenben mindössze egy pontot gyűjtöttek (négy meccse gólt sem szereztek). A tavaszi nyitófordulóban hazai pályán kaptak ki a Kisvárdától (0–1), ráadásul azon a mérkőzésen bokaszalag-szakadás miatt elveszítették Priskin Tamást is.

„Ugyanazt a játékot kell játszanunk, amit eddig, a lélektani előny nálunk van azzal, hogy az MTK otthonában győzelemmel kezdtük a tavaszt (a Paks 2–1-re nyert – A szerk.). A Haladás most sincs jó helyzetben, de ha itt nem szerez pontot, még kilátástalanabb helyzetbe kerül. Hazai pályán mi csakis a győzelemmel lennénk elégedettek” – tette hozzá a balhátvéd.

„Az idegenbeli győzelmünk akkor lesz igazán értékes, ha hazai pályán is begyűjtjük a három pontot. Nagyon nagy hibát követnénk el, ha a Haladás csapatát a mostani pozíciója szerint ítélnénk meg. Sokszor mondtam már, Magyarországon hasonló képességű csapatok vannak, így maximális erőbedobás és koncentráltság kell” – intett óvatosságra Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője.

INFORMÁCIÓK: A Paksi FC Stadion A-lelátójának bontása miatt a Fehérvári út és a Szérűs utca sarkánál új beléptetési pont került kialakításra, a hazai szurkolók csak itt tudnak a stadionba bejutni. Ezt követően, egyenesen haladva, bal kéz felől a C-szektor (alatta ajándékbolt, mosdók, büfé), továbbsétálva a B-szektor (mosdók, büfé) közelíthető meg. Parkolni továbbra is a környező utcákban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!