Autósport

2019.04.10. 08:59

Amrein Roland is ott lesz a Hungaroringen

Rónai Gábor

Forrás: Beküldött kép

Hivatalossá vált Amrein Roland indulása a TCR EAST Európa-sorozatban. A fiatal bonyhádi pilóta először április 27-28-án a Hungaroringen gördülhet ki a rajtrácsra a Team Unicorse Alfa Romeo Giuliettájával. Az is eldőlt már, hogy a 17 éves versenyző autója a 19-es rajtszámot viseli a magyar aszfaltcsíkon. Amrein Roland márciusban a Slovakiaringen tesztelte először az Alfát, holnap pedig a Hungaroringen gyakorol ismét, s ismerkedik az autóval és a pályával.

A sorozat első versenyeit a WTCR futamaival egyidőben rendezik, ahol így most már biztossá vált, hogy Michelisz Norbert, Tassi Attila és Nagy Dániel mellett Amrein Rolandért is szoríthat a várhatóan közel ötvenezer szurkoló.

A TCR EAST Európa-sorozat további megméretéseit az ausztriai Red Bull Ringen, a horvátországi Grobnikban, a Slovakiaringen, a csehországi Brnóban és az olaszországi Monzában rendezik.

„Pozitív élményekkel zártam a szlovákiai tesztet – mondta korábban Amrein Roland. – Az Alfa Romeo rengeteg kihívást tartogatott számomra, hiszen az eddigi versenyautóim teljesen más vezetési stílust követeltek meg tőlem, de szerintem hamar hozzá fogok szokni. A csapatvezetőm és a mérnököm szerint folyamatos volt a fejlődésem” – tette hozzá a pilóta, aki az előző években egy Suzuki Swift volánja mögött a Racing Stars Rallycross tehetségkutató sorozatban szerepelt, s lett a legjobb 2018-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!