asztalitenisz

2019.04.23. 21:38

Madarász már a 32 közé jutásért játszhatott

Rónai Gábor

Budapest, 2019. április 23. Madarász Dóra a görög Aikaterini Toliu ellen játszik a legjobb 64 közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság nõi versenyében a Hungexpón 2019. április 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd (archív)

A kiemeltként egyből a 128-as főtáblán kezdő Madarász Dóra és Pergel Szandra vette sikerrel a magyarok közül az első fordulót női egyesben a budapesti világbajnokság mai játéknapján. A 27. helyen rangsorolt Póta Georgina meglepetésre kiesett, és a selejtezőből indult Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya sem jutott a legjobb 64 közé.

A védekező stílusú görög Aikaterini Toliu (127.) nem sok ellenállást tanúsított Madarásszal szemben, s mindössze húsz pontot (11–4, 11–1, 11–9, 11–6) gyűjtött.

„Az elmúlt napokban nem is tudtam rendesen edzeni, a masszőrünk és a fizioterapeuta segítsége nélkül talán el sem tudtam volna indulni a vb-n. Ezek fényében különösen nagy öröm, hogy egy védő ellen ilyen könnyedén tudtam győzni” – nyilatkozott a 4:0-s

siker után a Szekszárd AC-ben játszó Madarász, aki elárulta, hogy csütörtökön meghúzódott a combja.

A világranglistán 62. Pergel Szandra (Madarász páros társa) ellenfele a francia Pauline Chasselin (111.) volt. Csak az első és a negyedik szett alakult szorosan, de összességében a Budaörs 30 éves játékosa irányított (4:0).

„Elég sűrű a program, hétfőn este kilenc óra után még vegyes páros mérkőzést játszottam, ma pedig már délelőtt újabb meccs. Nem volt olyan sima, mint amilyennek kívülről tűnhetett. Nagyon fontos volt, hogy az első játszmát meg tudtam nyerni, és hogy fejben nagyon rákészültem az összecsapásra, végig fókuszáltam” – mondta a találkozó után Pergel.

A Szekszárd AC játékosai közül Bálint Bernadett simán kikapott a kínai származású, csapatban négyszeres Európa-bajnok holland Li Jie-től (0:4). A tavaly még SZAC-os Hartbrich Leonie pedig a Szekszárdon szintén megforduló, hetedik helyen kiemelt tajvani Cseng I-csingtől kapott ki (2:4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!