STRANDLABDARÚGÁS

2019.07.23. 07:31

A fegyelmezett játékuk volt a továbbjutás kulcsa

Előzetesen a pontszerzésnek is örült volna Genczler Kornél, végül a második helyen jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott a moszkvai világbajnoki selejtezőtornán. A bonyhádi támadónál is evés közben jött meg az étvágy.

Berg Sándor

Fotó: MSMN

„Ebben az évben nem igazán volt összetartásunk, ezért minden apró előrelépésnek, részsikernek vagy pontszerzésnek örülni fogunk” – fogalmazott lapunknak elindulás előtt Genczler Kornél. A válogatott bonyhádi alapembere (Szász Dávid szintén a BBFC játékosa) alulértékelte a csapat teljesítményét, az észteket hosszabbításban (2–1), az A-ligás németeket rendes játékidőben győzte le (3–2), így a telt ház előtt lejátszott oroszok elleni zárómérkőzés (1–5) már tét nélküli volt Ughy Márk szövetségi kapitány együttese számára.

„Taktikailag fegyelmezetten játszottunk mind a három mérkőzésen. Az első két találkozón akcióból nem, csak pontrúgásból kaptunk gólt, ami azt gondolom, a védekezésünket dicséri. A többszörös világbajnok oroszok ellen is tisztes helytállást mutattunk, emiatt az eredmény miatt nincs szégyellnivalónk” – mondta a házigazdák elleni egyetlen magyar találat szerzője.

A magyar válogatott játékosai (2-sel Szász Dávid, 15-össel Genczler Kornél) és a szakmai stáb a csoportkör után. Fotó: MSMN

Ha strandfoci, akkor homokos játéktér, ollózó gólok és napsütés. Utóbbiból nem sok jutott múlt héten Moszkvára, ami nem biztos, hogy hátrányt jelent.

„Kellemes az időjárás, hűvösebb van itt, mint otthon, viszont az első két napon gyakori volt az esőzés. A németek ellen is esett az eső, ami jelentősen megnehezíti a játékot a strandfociban. Ma már egész nap sütött a nap, jó fociidő volt” – nyilatkozta a vasárnapi találkozó után Genczler.

A magyar válogatott tegnap pihenőnapját töltötte, a konditermi edzés mellett turistának álltak a játékosok, s körülnéztek az orosz fővárosban. A hazaút előtt volt is rá lehetőség, ma ugyanis a nyolcaddöntő a tét a csapat számára.

„A második helyünkkel jó pozícióból várhatjuk a sorsolást, így talán több esélyünk van egy gyengébb ellenfelet kapni. Persze itt már nincsen könnyű ellenfél, de, ha az első két meccshez hasonló játékra leszünk képesek, bármi előfordulhat” – mondta a sorsolás előtti napon a válogatott támadó.

A legjobb 16 csapat egyenes kieséses szakaszban folytatja ma, a továbbjutó nyolc két négyes csoportban vív tovább a héten az öt vb-helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!