kajak-kenu

2019.07.26. 15:26

Nagy Viktória hatodik a maratoni Európa-bajnokságon

Berg Sándor

Forrás: Facebook

Fotó: Szekszárdi Kajak-Kenu SE

A féltáv feléig a végül dobogós trióval haladt együtt, végül a hatodik helyen ért célba a maratoni Európa-bajnokság U23-as korosztályában Nagy Viktória.

A Szekszárdi Kajak-Kenu SE fiatalja idén „nőtte ki” azt az ifjúsági korosztályt, amelynek hol egyedül, hol Korsós Zsófiával párban évek óta meghatározó tagja volt. A világ- és Európa-bajnok kajakos először versenyzett az U23-asok között, s igen biztató teljesítményt nyújtott.

A 22,55 kilométeres táv első felében tartotta a tempót az ebben a korosztályban már rutinosnak számító spanyol Irati Osával (a 22 éves kajakos már a felnőttek között is bizonyított), az olasz Teresa Isottával, valamint a dunaújvárosi Katona Lilivel. A negyedik kör után (a táv hat nagy és egy kis körből állt) a magyar, spanyol kettőstől leszakadva olasz riválisával vívott nagy csatát, a két „újoncra” azonban a hajrára többen is feljöttek.

A záró kis körre eldőlt, hogy vagy magyar vagy spanyol nyakba kerül az aranyérem, míg a bronzra négyen is pályáztak. Az Európa-bajnok végül Katona Lili lett (1:48:08.80 óra), mindössze 76 századdal megelőzve Irati Osát, a dobogóra pedig Teresa Isotta állhatott fel. Nagy Viktória 1:49:32.89-es idővel mutatkozott be új korosztályban.

Ami a további megyei programot illeti, az Atomerőmű SE kajakosa, Kiszli Vanda (K-1) ma 14 órakor kezd a franciaországi Decize-ben, Boros Adrián pedig 16.30 órakor száll vízre szintén kajak egyesben. A Tolnai Kajak-Kenu SE világ- és Európa-bajnoka párosban új társával, Máthé Krisztiánnal vasárnap K-2-ben is próbára teszi magát (14.15 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!