atlétika

2019.07.19. 14:11

Szemerei és Varga is éremért futhat az Eb-n

Berg Sándor

Forrás: Facebook

Fotó: Szekszárdi Sportközpont

Remekeltek a Tolna megyei atléták az U20-as Európa-bajnokság pénteki napján. A svédországi Borasban rendezendő korosztályos kontinensbajnokságon Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) és Varga Lőrinc (AC Bonyhád) is döntőzhet vasárnap.

A szekszárdiak akadályfutójának teljesítményén meglátszott, hogy több mint fél hónapot Erdélyben készülhetett az Eb-re, hiszen közel hét másodperccel (!) javította meg egyéni legjobbját, ezzel megnyerve futamát (9:04,23 perc). A 19 éves atléta a harmadik legjobb idővel jutott be a vasárnap 15.54-re tervezett fináléba.

A bonyhádi síkfutónak volt miért bosszankodnia, a 800 méteres selejtezőfutamában ugyanis mindössze négy századdal (!) maradt le a biztos döntőt érő második helytől. Varga Lőrinc az 1:49,56 perces idejével ugyan két másodperccel elmaradt egyéni legjobbjától, de vigasztalhatta, hogy a másik két selejtezőfutam lassabb lett, így a 18 éves atléta harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát a vasárnap 18 órás döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!