labdarúgás

2019.08.21. 09:58

A győztesek lépnek egyet a főtáblára kerülés felé

Egy lépésre kerülnek a főtáblától a Magyar Kupa szerdai párharcainak győztesei. A Bonyhád VLC a Bátaszék SE-t, a Tamási 2009 FC pedig a Tolna VFC-t fogadja ma 17 órától.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A múlt heti sorsoláson a Tevel Medosz SE-t húzták ki erőnyerőként, így ők már azt az ellenfelet várják, akikkel a következő körben megmérkőzhetnek az országos porondra jutásért. Nagy kérdés, hogy három (négy) nappal a bajnoki nyitány után mennyire lesznek fittek a gárdák, s mennyire bírják majd a 30 fok feletti hőséget. Mert ezzel is meg kell majd küzdeniük, a hétvégi forróság után ugyanis semmiféle enyhülést nem ígér a következő napokra a meteorológia.

A négy csapat közül három győztes rajtot vett, egyedül a tolnaiak veszítettek. Gracza Tibor gárdája most azzal a céllal utazik Tamásiba, hogy feledteti a bátaszéki kisiklását (1–2). Nem lesz könnyű dolguk Blatt Páléknak, hiszen eddig nem sok babér termett számukra Tamásiban, ráadásul a nyáron alaposan megerősített riválisuk 3–1-es földvári sikerrel indította a bajnoki szezont, így Barics Péter tanítványai várhatják jobb hangulatban a derbit. Ha tippelnünk kellene, tamási továbbjutásra fogadnánk, de ez az a meccs, amiben minden benne lehet.

A másik párharcot mindkét csapat jó hangulatban várhatja: a kupa címvédő bonyhádiak (a tavalyi döntőben a Tamásit lépték le 6–2-re) a Kakasdot verték (3–0), a bátaszékiek pedig a fentebb említett Tolna elleni győzelemmel hangoltak. A hazai pálya előnye a völgységiek sikerét ígéri, ám az is biztos, hogy ezt a Bátaszéket már nem intézhetik el egyetlen kézlegyintéssel, mint az előző bajnokságban, amikor a három meccsen húsz gólig (!) jutottak ellenük. Jó kis összecsapásnak ígérkezik ez is, melyen inkább a régóta ugyanazzal a csapattal játszó BVLC-nek áll a zászló. Vagy Tóth Tamásék másképp gondolják...?

Magyar Kupa, a mai program

Bonyhád Völgység LC–Bátaszék SE, kezdés: 17 óra. Vezeti: Hartung V. (Ritter I., Mihálovics L.). Tamási 2009 FC–Tolna VFC, kezdés: 17 óra. Vezeti: Szappanyos Sz. (Fülöp A., Rimai B.).

Az országos főtáblán két csapat, az NB I-ben szereplő Paksi FC, valamint az NB III-ban érdekelt Szekszárdi UFC alanyi jogon szerepelhet. Mellettük két csapatot adhat a tolnai igazgatóság a megyei selejtezőből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!