kosárlabda

2019.09.15. 15:00

Negyedik helyen végzett a KSC a Göcsej Kupán

Hosszabbításban kapott ki a KSC Szekszárd a svéd Luleától az 50. Göcsej Kupa Nemzetközi Kosárlabda Torna zárómeccsén, így a negyedik helyen végzett.

Finta Viktor

Forrás: zaol.hu

Miután a vasárnap délelőtti ZTE-Győr párharc során a hazaiak győztek, eldőlt, hogy a KSC a Lulea elleni siker esetén megnyerheti a Göcsej Kupát, és egyben az is, hogy ha veszítenek Theodoreánék, akkor viszont mindenképpen az utolsó helyen zárnak. Felkészülési tornáról lévén szó, a téttől függetlenül a szakmai stáb pihenőt adott a rutinos szlovák centernek, Ruzickovának, és a mindössze 16 éves Horváth Dóra került a tizenkettes keretbe.

Nem illetődött meg sem ő, sem a még szintén mindig fiatal Kiss Virág, aki egyre jobb formában játszik, s a hátán vitte csapatát az első félidőben. Izgalmas, látványos, jó meccset vívott az Európa-kupás svéd alakulattal a KSC úgy, hogy a pályán lévő szekszárdiak átlagéletkora olykor a 18 évet is alig haladta meg: Dojkic (21 éves), Vincze (18), Miklós (16), Kiss (21), Horváth (16).

Nagyot harcoltak a második félidőben is Theodoreánék, akik a végjátékban 6 pontos hátrányból felállva hosszabbításra mentették először a meccset (69-69), majd a ráadásban is visszajöttek -7 pontról, de a fordításra már nem volt erejük.

Mint megírtuk, pénteken az első mérkőzésen a győriektől vereséget szenvedtek a kék-fehérek, akik aztán szombaton a házigazda ZTE NKK-t legyőzték. A szekszárdi csapatban utóbbi találkozón játszott először Erica McCall, aki szerdán érkezett meg Amerikából, orvosi vizsgálaton esett át, és csak a nyitó nap délutánján csatlakozott csapattársaihoz.

„Nagy megtiszteltetés volt részt venni az 50. Göcsej Kupán, gratulálok a Zala Megyei Kosárlabda Szövetségnek, különösen Villányi Antalnak a kiváló szervezéshez!” – nyilatkozta diplomatikusan Djokics Zseljko, a KSC vezetőedzője a torna végén.

50. Göcsej Kupa, vasárnap

Szekszárd-Lulea 79-81 (18-12, 16-23, 12-16, 23-18, 10-12). Szekszárd: Studer Á., Theodoreán 13/9, Marshall 8, Horváth, Kiss 14. Csere: Dojkic 17/3, Studer Zs. 5/3, Miklós 3, Bálint, McCall 17/3, Vincze 2. A Lulea legjobb dobói: Jovanovic 17/6, Nnamaka 14/12, Slaughter 13 és Baltkojiené 12. ZTE-Győr 83-79.

Az 50. Göcsej Kupa női torna végeredménye: 1. ZTE NKK (5 ponttal), 2. Lulea Basket (5), 3. UNI Győr Mély-Út (4), 4. Atomerőmű KSC Szekszárd (4).

Az eredményhirdetésen a torna legjobb irányítójának járó különdíjat Ivana Dojkic, az atomosok karmestere vehette át.

Borítóképünk a szombati programon készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!