íjászat

2019.09.11. 17:42

Somogyból és Szerbiából is hoztak érmeket

Határon innen és túl is eredményesen képviselték az elmúlt hetekben klubjukat az Alisca Nyilai ÍE lövői.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

Kaposváron, a Tókaji Park­erdőben zajlott a Terepíjász Országos Bajnokság, ahol Juhász Márton első osztályú minősítési szintet lőve bajnok lett, míg édesapja, dr. Juhász László a negyedik helyet szerezte meg.

A TTT-3 elnevezésű 2D versenyt szeptember első napján, a szerbiai Temerinben rendezték meg. Az Újvidéktől alig 20 kilométerre fekvő vajdasági településen szép számmal képviselték az Aliscát.

Eredmények, ezüstérem: Laluja Sára. Bronzérem: Hajdú Vilmos. Negyedik hely: Balogh József, Harka Zoltán. Hatodik hely: Major Antal. Hetedik hely: Almási József. Nyolcadik hely: Bükszegi Lajos. Tizenegyedik hely: Németh Norbert.

Az elmúlt hét végén a kaposmérői Kassai völgyben rendezték a Történelmi Nemzeti és Országos Bajnokságot. Az időjárás az elején feladta a leckét a rendezőknek és versenyzőknek egyaránt. A hajnal óta zuhogó eső elmosta a pályát, így azt újra kellett építeni, a völgy sártengerré változott, a résztvevők csúsztak, másztak egyik helyről a másikra, de senki nem adta fel.

A szekszárdi íjászoknak azonban megérte „szenvedni”, hét aliscás jutott az ob-döntőbe. Az első napon két nemzeti bajnok született Andrékovics Balázs és Wehovszky Kíra Tícia személyében, míg Barta Viktória és Török István Szilárd második, Németh Réka és Török Hanna Vanda harmadik, Barta Nikolett pedig negyedik lett.

A második nap újabb két ezüstérmet jelentett az Aliscának: Andrékovics Balázs és Wehovszky Kíra Tícia személyében (többiek ugyanolyan eredménnyel végeztek, mint az előző napon).

Szintén hétvégén került sor a Rácalmási SE Vajk Íjász Szakosztálya DDR 3 D versenyre. Keszler István és Schmidt György az első, Müller Olivér a második, míg Stantic Tamás a harmadik helyen fejezte be a megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!