kosárlabda

2019.09.12. 06:30

Teljes keretével utazhat a Göcsej Kupára a KSC

Péntektől a zalaegerszegi Göcsej Kupán szerepel az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női együttese.

Rónai Gábor

20190829 Szekszárd Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság KSC-PEAC felkészülési mérkőzés. képen: Tyaunna Marshall (15)

Fotó: Mártonfai Dénes

Három magyar és egy svéd csapat vesz részt a péntektől vasárnapig tartó Göcsej Kupán. Az 50. alkalommal kiírt felkészülési tornára három edzőmeccsel a háta mögött utazik Djokics Zseljko alakulata. A KSC hazai pályán 70–67-re nyert a PEAC-Pécs ellen, majd Roglában a szlovén ZKD Maribort (104–41), Porecsben pedig az orosz Jenyiszej Krasznojarszkot (67–64) győzte le.

Jó előjelekkel utazhat tehát Zalaegerszegre a KSC, amely tavaly második helyen végzett a tornán, ahol a házigazda ZTE NKK-t (70–67) és a CMB Cargo UNI Győrt (76–75) legyőzte, az orosz Jenyiszej Krasznojarszk­tól viszont kikapott (69–82). A zalaiak és a győriek most is ott lesznek az ellenfelek között, a Jenyiszej helyén viszont egy svéd alakulat, a Lulea Basket szerepel majd.

A szekszárdiak most pénteken 11 órától az UNI Győr MÉLY-ÚT együttesével vívják a nyitómérkőzést, szombaton 15.30 órától a ZTE NKK lesz az ellenfelük, a vasárnapi zárónapon pedig pontosan ebéd­időben a svédekkel meccselnek Studer Ágnesék.

A szekszárdiak kerete a Göcsej Kupán lesz először teljes az idei felkészülési időszakban. Tegnap este befutott a tolnai megyeszékhelyre az amerikai Erica McCall, így Egerszegen ő is megmutathatja magát a szakmai stábnak.

„Nincs játékban, mert kevés játékpercet kapott csapatában, ezért fel kell őt építenie a szakmai stábnak – mondta McCall kapcsán Szabó Noémi szakmai és sportigazgató. – Tíz–tizenöt perceket biztosan játszani fog a Göcsej Kupán, mert az a célunk, hogy a jövő heti Sió Kupára jó formába lendüljön. Fizikálisan nincsenek gondjai, hiszen Djokics Zseljko különmunkát végeztetett vele, reméljük, hogy minél előbb felveszi a ritmust, mert egy jó Erica McCall-ra nagy szükségünk van” – tette hozzá Szabó Noémi.

Biztató a játék

A csapat eddigi teljesítménye biztató Szabó Noémi szerint. A klubvezető különösen a Jenyiszej Krasznojarszk elleni produkcióval volt elégedett, a szekszárdiak értékes győzelmet arattak az oroszok ellen. Üröm az örömben, hogy Vincze Nikolett megsérült, az ő játéka kérdéses a zalaegerszegi kupán. Renczes Rebeka és Miklós Melinda ugyanakkor annak ellenére, hogy csak a második héten utazott a csapat után, egyre meg­győzőbben teljesített. A légiósok és a magyar játékosok is hozzák a tőlük elvárt teljesítményt eddig – adott összefoglalást Szabó Noémi.

Borítóképünkön Tyaunna Marshall (a labdával) látható a PEAC elleni felkészülési mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!