kajak-kenu

2019.10.19. 12:33

Hatodik helyen zárt egyesben Boros Adrián a kínai maratoni vb-n

Berg Sándor

Boros Adrián szerint a mezőny kifejezetten erős, tele feltörekvő fi atalokkal és újult erővel hajóba ülő idősebb kajakosokkal

Fotó: Makovics Kornél

A 30 kilométeres táv felénél még a tíz főből álló élmezőnnyel ment, a tempóváltást azonban nem bírta a Tolnai KKSE maratoni kajakosa, Boros Adrián (hiába biztatták magyarul a vízpartról), aki végül a hatodik helyen fejezte be a K–1-es versenyszámot a kínai világbajnokságon.

Az aranyérem az idei Európa-bajnok dán Mads Pedersen nyakába került, megelőzve a portugál Jose Ramalhót és az argentin Franco Balboát. Boros a győztestől bő egy perccel, 2:09:45.32 órás idővel ért célba. A másik magyar induló, Györgyjakab Máté egy időbüntetést is összeszedve 10. lett.

A tolnaiak tavalyi vb-ezüstérmes klasszisa vasárnap párosban vigasztalódhat, Máthé Krisztiánnal magyar idő szerint 8.15 órakor ül hajóba. Előtte a női kajak párosok versenyét rendezik a hagyományos távon immáron kétszeres világbajnok Kiszli Vandával és klubtársával, Pupp Noémivel (5.15 óra). A döntőket a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldalán élőben lehet majd követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!