sakk

2019.10.15. 16:30

Makói sakkozó nyerte az idei Twickel Kupát

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Ötvennyolcan ültek asztalhoz a Szekszárdon 20. alkalommal megrendezett Twickel Kupán a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar éttermében. Szuhai Balázs főszervező, versenyigazgató kiemelte, hogy az egyik legizgalmasabb, legszínvonalasabb versenyt rendezték meg a Twickel Kupa elindítása óta. A sorozatot 2013-ban indították útjára, s már most lehet tudni azt is, hogy jövő év tavaszán ugyanitt találkoznak majd a résztvevők.

A legnépesebb csapattal, tizenhét játékossal a Decs KSE érkezett a viadalra, a kecskeméti Tóth LSE tizenegy sakkozóját hozta el Szekszárdra.

Fotó: Beküldött kép

Az A csoportban (ahol FIDE-pontokért is harcoltak a helyezések mellett) némi meglepetésre a Makóról érkező Udvardi Zoltán végzett az első helyen, így átvehette a Németh Kata által felajánlott festményt. A decsi Nagybíró László a harmadik helyet szerezte meg, míg a legjobb szekszárdi sakkozónak Gál Péter bizonyult. A B csoportban (az amatőröknél) a tolnai Dombi László vitte el a győztesnek járó különdíjat, a második helyen itt a szekszárdi Várda Béla végzett.

Az eredményhirdetésnél Papp Csaba és Szuhai Balázs adta át az ajándékokat és az okleveleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!