kosárlabda

2019.11.07. 07:00

A palánkok alatt óriási csatára lehet számítani

A Basket Hema otthonában folytatja Európa-kupa-szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd női gárdája, amely ma 20.30-tól lép pályára a belgák otthonában.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Alaposan megizzasztotta a szekszárdiakat a szemtelenül fiatal kerettel játszó Hema Basket a sorozat nyitó fordulójában. Djokics Zseljko gárdája csupán négy pontos különbséggel, 59–55-re tudott győzni október közepén a tolnai megyeszékhelyen.

Azt, hogy a sikernek milyen értéke van, mutatja, hogy a Hema azóta mindkét Ek-fellépését megnyerte. Igaz, a KSC is, így Studer Ágnesék három sikerrel, a belgák pedig két győzelemmel és egy vereséggel a hátuk mögött várják a ma esti összecsapást.

„Az erőltetett menet kilencedik mérkőzése lesz a csütörtök esti – mondta Szabó Noémi szakmai és sportigazgató a szekszárdi klub honlapjának. – Szurkolóink bizonyára jól emlékeznek rá, hogy hazai pályán csupán négy ponttal tudtuk legyőzni az igen fiatal, és nagyon jó játékerőt képviselő riválist. Ha viccesek akarunk lenni, akkor azt mondhatom, hogy az FC Barcelonának sincs két Messije, a Hemának viszont van. Becky és Billie Massey (ejtsd: Meszi) nagyon jó játékos, mindkettőre nagyon oda kell figyelnünk a lepattanókért vívott harcban mind támadásban, mind pedig védekezésben. Egy nagyon komoly erőpróba vár ránk. Ebben a sorozatban nem köt bennünket a fiatalszabály, a csapat itt sokkal összeszedettebb, legutóbb a kelternieket is imponáló különbséggel győztük le (83–48-ra – A szerk.). Szeretnénk megszerezni a negyedik győzelmünket, mert azzal bebiztosíthatnánk továbbjutásunkat a csoportkörből” – mondta Szabó Noémi.

Női Európa-kupa, I-csoport, 4. forduló

Basket Hema (belga)–Atomerőmű KSC Szekszárd

Sint-Katelijne, csütörtök, 20.30 óra.

A tegnap este játszott Herner TC–Rutronik Stars Keltern német házirangadón a Keltern győzött 72–54 arányban.

A csoport állása: 1. Atomerőmű KSC Szekszárd 3 győzelem/0 vereség, 2. Basket Hema 2/1, 3. Rutronik Stars Keltern 1/3, 4. Herner TC 1/3.

Emlékeztető

Az 1. fordulóban. Atomerőmű KSC Szekszárd–Basket Hema 59–55

(17–15, 17–6, 10–15, 15–19)

Szekszárd, 1000 néző. Vezette: Ninkovics (szerb), Katic (horvát), Mikulic (szerb)

SZEKSZÁRD: Studer Á., DOJKIC 28/3, Theodoreán 3/3, McCall 4, RUZICKOVÁ 18. Csere: Bálint R. 6, Kiss V., Daniel, Studer Zs. Vezetőedző: Djokics Zseljko.

HEMA: Ramette 7/3, de Meyer 11/3, Maeesschalck 8/6, Beckie Massey 1, BILLIE MASSEY 12. Csere: Vervaet 7/3, Ouahabi 7/3, Vielfont 2, Omeonga, de Vooght. Vezetőedző: Arvid Diels.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!