labdarúgás

2019.12.20. 07:00

A paksiak legjobbja bízik egy sikeresebb tavaszban

Könyves Norbert érte el a legmagasabb átlagosztályzatot a Paksi FC játékosai közül a Nemzeti Sport hagyományos, szezonzáráskor kiadott rangsorában. A 144 futballistát felvonultató listára tizenegy paksi került.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A Nemzeti Sport idén is elkészítette az OTP Bank Liga őszi szezonjának játékosrangsorát. A nullától tízig adható érdemjegyek átlaga határozta meg a sorrendet azzal a kitétellel, hogy a pályán töltött minimális játékidő alatt kapott nullás osztályzatokat nem számították bele. A listára azon játékosok kerülhettek fel (275 labdarúgóból 144), akik a tizenhat bajnoki több mint felén pályára léptek, vagyis legalább kilenc találkozón értékelhető teljesítményt nyújtottak.

Ezen kritériumok alapján a legjobb paksi játékos Könyves Norbert lett, aki tizenöt NB I-es fellépésén átlagosan 5,600-es osztályzatot kapott, amivel a mezőnyjátékosok rangsorában a huszonhatodik helyet foglalja el. A 30 éves vajdasági születésű támadó csupán a Bp. Honvéd elleni idegenbeli mérkőzést (1–2) hagyta ki, azt is eltiltás miatt. Az őszi szezonban tizenháromszor volt kezdő, s négy gólig, illetve két gólpasszig jutott.

„Sok pozitívumot nem tudok elmondani az őszről, hiszen nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Magamtól is többet vártam a szezon első felében, és bár néhányszor eredményes tudtam lenni, összességében mégis az mondható el, hogy csalódás volt ez az időszak. Az idény második fele azonban még hátravan. Ugyan rövid pihenő áll rendelkezésünkre, de jó alapozással javítani tudunk helyzetünkön – mondta lapunk megkeresésére Könyves Norbert, akit Szerbiában értünk utol.

– A téli szünetre hazajöttünk Adára, itt töltjük a karácsonyt. A bajnokság ideje alatt nincs lehetőség hazalátogatni, úgyhogy csak ilyenkor tud együtt lenni az egész család. Az újévet Szlovéniában köszöntjük, majd irány vissza Paks, ahol a január 3-i kötelező orvosi vizsgálatok után megkezdjük a felkészülést a remélhetőleg sikeresebb tavaszra.”

Így szerepelt a többi paksi játékos

Könyves Norbert után Balogh Balázs (14 bajnoki) érte el a legmagasabb osztályzatot 5,538 ponttal, ami a 41. helyre volt elegendő. A középpályást a jobboldali védő, Osváth Attila (15) követi 5,500-tel, majd Holczer Ádám kapus (9) 5,333-mal. További sorrend: 78. Papp Kristóf (13) 5,308..., 82. Windecker József (10) 5,300..., 93. Hahn János (15) 5,200..., 112. Szabó János (16) 5,063..., 120. Böde Dániel (12) 5,000..., 122. Lenzsér Bence (11) 5,000..., 125. Fejes András (12) 4,917.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!