Atlétika

2020.01.10. 18:53

Kijutott az elmúlt évben a remek eredményekből

Sikeres évet hagyott maga mögött a Szekszárdi Sportközpont Nkft. Ez derült ki a Babits Kulturális Központban ma este megtartott ünnepségen, amelyen jutalmakat is átadtak.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Tizenhat érmet szereztek a Szekszárdi Sportközpont Nkft. versenyzői az elmúlt évben, ebből négy volt arany, nyolc ezüst és szintén négy bronzérem – összegezte a 2019-es esztendő eredményeit Scherer Tamás edző, szakosztályvezető.

A szakember beszédében kiemelte, hogy az egyesület történetének egyik legsikeresebb évét hagyták maguk mögött (2018-ban 2 aranyat, 9 ezüstöt és 5 bronzot szereztek), hiányérzetet csupán az okozott számára, hogy az ifjúsági korosztályban egyetlen érmet sem tudtak nyerni.

A legértékesebb medáliát Szemerei Levente gyűjtötte, aki a felnőttek között nyert bajnoki címet 3000 méteres akadályfutásban. A 20 éves atlétának igazi áttörést hozott a 2019-es esztendő, részt vehetett az U20-as Európa-bajnokságon, ahol kevéssel maradt le a dobogóról (a negyedik helye mindenkinek kellemes meglepetést jelentett – ahogy Scherer Tamás fogalmazott), és az év végén őt választotta meg a magyar szövetség a legjobb juniorkorú atlétának.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere és Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető-igazgatója Szemerei Levente mellett Németh Mátyás és Péceli Tamás magasugróknak, az egyesület egyetlen női érmesének, Kiss Kata Ramónának, Istlstekker Balázsnak és Merk Bálintnak, az U16-os fiú távolugró csapat tagjainak, az U14-es fiú 4x600-as váltócsapat tagjainak, az U16-os fiú magasugró csapat tagjainak és az U14-es 4x800-as váltócsapat tagjainak gratulált (az egyéni díjazottak közül Lovas Lőrinc nem tudott részt venni az ünnepségen).

Nem maradt azonban ajándék nélkül senki, az egyesület valamennyi versenyzőjének jutott a különdíjakból.

Jubilált az elmúlt évben a Sportélmény Alapítvány

Az ünnepséget hagyományosan a 2004-ben alapított, tavaly 15 éves Sportélmény Alapítvány ünnepsége nyitotta. A jubileum keretében öten kaptak jutalmat. A legjobb U16-os sprinter Kiss Kata Ramóna, a legjobb U16-os dobóatléta Hamar János, a legjobb U16-os középtávfutó Istlstekker Balázs, a legjobb U16-os ugróatléta pedig Merk Bálint lett. A korábbi kiváló edző, Vasz Judit emlékére 2008-ban alapított díjat pedig Németh Mátyás ugróatléta vehette át.

Borítóképünkön balról jobbra: Gyurkovics János, Csillag Balázs, Németh Mátyás, Istlstekker Balázs, Merk Bálint, Hamar János és Kiss Kata Ramóna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!