labdarúgás

2020.02.28. 13:19

A szerb FK Oktober 2 Kumane vendégeskedik Tamásiban

Rónai Gábor

Forrás: Beküldött kép

Nemzetközi felkészülési találkozót játszik szombaton a Tamási 2009 FC. Az ellenfél a vendéglátójához hasonlóan a megyei első osztályú szerb FK Oktober 2 Kumane lesz. Az 1947-ben alapított együttest és a tamásiakat Barta Ottó köti össze. A rutinos középpályás a Tamási 2009 FC-ben futballozik, de ha ideje és a bajnoki program engedi, edzőként segíti a szerb alakulatot.

A két klub vezetése eltökélt abban, hogy hosszú távú baráti kapcsolatot építsen ki, s csapataik évente legalább egy-egy alkalommal meg is mérkőzzenek egymással.

Most a tamásiak lesznek a vendéglátók. A Bánát körzeti bajnokságban szereplő Kumane (amely a 6. helyen telel, de mindössze 3 ponttal van lemaradva az osztályozós pozíciótól) már pénteken itt lesz Tamásiban. Egy kicsit ismerkednek a várossal, este pedig együtt edzenek majd.

Filotás Attila, a tamásiak technikai vezetője a klub közösségi oldalán elmondta: a Tamási 2009 FC szempontjából rendkívül fontos a nemzetközi kapcsolatok kialakítása és bővítése, a jó baráti viszonyok ápolása. Hozzátette azt is, hogy uniós pályázatok révén sporteszközök beszerzésében és fejlesztésben szeretnék segíteni a szerb csapatot, illetőleg egyéb pályázati lehetőségekhez is segítséget nyújtanának a számukra.

Barta Ottó (balról a második, piros felsőben) edzőként segíti a szerb együttest Fotó: Beküldött kép

A találkozó szombaton 13 órakor kezdődik (a belépés ingyenes, mindenkit várnak), ez a meccs lesz a tamásiak főpróbája a jövő szombati bajnoki rajt előtt. Jammeh Haruna gárdája az ötödik helyről várja a folytatást, és a nyitókörben a télen jelentősen átalakult Dombóvár FC vendégeként lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!