kajak-kenu

2020.02.10. 20:08

Remek fizikai állapotban várják a szabadtéri idényt

Remekül teljesítettek és hat kategóriában is a legjobbnak bizonyultak a megyei klubok versenyzői a Pakson megrendezett Héraklész fizikai felmérő bajnokságon. Ez jó előjel a szabadtéri szezonhoz közeledve.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

A Szekszárdi Kajak-Kenu SE versenyzői négy első helyet szereztek, a házigazda Atomerőmű SE fiataljainak kettő jutott a hétvégi felmérőn, amelyen minden induló megszerezte a zöld zónás, illetve az arany zónás minősítést (ehhez a négy számból háromban kellett legalább eredményt produkálni).

A megyei klubok közül a szekszárdiak és a paksiak mellett a Tolnai Kajak-Kenu SE versenyzői is megmérették magukat futásban, húzódzkodásban, lábemelésben, fekvőtámaszozásban, s bár ők nem nyertek kategóriát, de az érmekből és a helyezésekből nekik is jutott. A Pakson immáron hatodik alkalommal megtartott felmérőre ezúttal a 8 évestől a 14 évesekig várták a lányokat és a fiúkat.

A megyei reprezentánsok mellett a kanizsaiak, a dunafürediek, a dömsödiek, a dunaújvárosiak, a siófokiak, a kaposváriak, a pécsiek, a bajaiak, a szigethalmiak és a ráckeveiek is elküldték komplett korosztályos gárdáikat (összesen négyszázan vetélkedtek), így erős mezőnyben alakultak ki a helyezések, s az edzők komoly versengésben kaphattak képet fiataljaik állapotáról.

Héraklész fizikai felmérő bajnokság

Az első hat között végző Tolna megyei versenyzők. Fiúk, 2012: 2. Prókai Máté (ASE). 2011: 3. Böcz Álmos Bulcsú (ASE), 4. Czakói Keve (ASE), 5. Darnai Dávid (ASE), 6. Jaksa Zsombor (ASE). 2010: 1. Kirschner Dávid (ASE), 3. Babarik Levente György (ASE), 4. Vajda Barnabás (Szekszárd), 5. Görbe Dávid (Szekszárd), 6. Mészáros Kada (Szekszárd). 2009: 1. Rohn Bendegúz Péter (Szekszárd), 6. Jávor Bence (ASE). 2008: 1. Schein Dániel (Szekszárd), 5. Jávor Levente Lajos (ASE), 6. Mészáros Máté (Tolna). 2007: 1. Bodnár Bálint (Szekszárd), 4. Nagy Tibor Soma (ASE). 2006: 4. Mészáros Hunor (Szekszárd).

Lányok, 2012: 1. Ulbert Linda (ASE), 2. Babarik Hanna (ASE), 3. Kóti Blanka (ASE). 2011: 2. Rohn Panka (Szekszárd), 3. Ulbert Lujza (ASE), 4. Kercsmár Emma Lujza (Szekszárd). 2010: 4. Hum Eszter (ASE). 2009: 1. Jámbor Lotti (Szekszárd). 2008: 3. Kercsmár Boglárka Rita (Szekszárd), 4. Tímár Mira (ASE), 6. Gorján Regina (Szekszárd). 2007: 2. Horváth Zsófia (Tolna), 4. Prókai Boglárka (ASE), 5. Frast Lilla (ASE). 2006: 2. Kiss Léna (Szekszárd), 3. Buri Petra (Tolna).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!