labdarúgás

2020.03.19. 07:05

Egyéni edzésterv szerint készülnek a Paksi FC focistái

A Paksi FC játékosai, köztük a saját nevelésű Böde Dániel és Szabó János, valamint Windecker József is helyesli az MLSZ döntését, miszerint felfüggesztette az OTP Bank Liga küzdelmeit, addig is egyéni edzéstervvel készülnek a mielőbbi folytatásra.

Berg Sándor

2020.02.08 Paks, Pakson a Paksi FC otthonában került sor a Paksi FC-Puskás Akadémia FC focimeccsre. A találkozó első félidejében a bíró két piroslapot is kiosztott a Paksi FC játékosainak. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról már többször beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt heti, zárt kapuk mögött rendezett fordulót követően (a Paks 1–1-re végzett Zalaegerszegen az Újpesttel), a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében március 16-án felfüggesztette valamennyi sportrendezvényét, köztük az élvonalbeli bajnokság küzdelmeit, valamint a játékosok edzéslátogatásait is.

Az OTP Bank Liga tizedik helyén álló paksiak csapatkapitánya, Böde Dániel a klub honlapjának elmondta, az egészség mindenek felett áll, így jó döntést hozott a szövetség a bajnokságok felfüggesztésével.

„Beszéltem több csapat kapitányával, és a szüneteltetéssel kivétel nélkül mindenki egyetértett. A csapaton belül folyamatos a kommunikáció, van egy közös csoportunk, ott írunk mindig egymásnak, hogy kivel mi a helyzet. Edzésben tartjuk magunkat, és türelemmel várunk. Sajnos el kell fogadni a kialakult helyzetet, alkalmazkodni kell, és majd focizunk, amint lesz rá lehetőség” – fogalmazott a bajnokságban öt gólnál járó támadó.

A mérkőzések mellett az edzések is leálltak az országban, a paksi játékosok a téli, illetve a nyári szünethez hasonlóan egyéni edzéstervvel készülnek a folytatásra.

Windecker szerint fontos az utasítások betartása Fotó: M. K.

„Itthon edzem lelkiismeretesen a kapott programból, mivel, amikor majd újraindul a bajnokság, készen kell állnunk az újbóli kemény küzdelmekre, amit a hátralévő nyolc forduló tartogat csapatunk számára – jegyezte meg Windecker József, aki felhívta a figyelmet az egészség megóvására is. – Aki teheti, maradjon otthon, tartsuk be az utasításokat, hiszen csak így lassíthatjuk a vírus terjedését. Persze már most hiányzik a foci, és jó lenne minél előbb játszani, de be kell tartani a szabályokat.”

A középpályáshoz csatlakozott Szabó János is, aki elmondta, örül a bajnokság felfüggesztésének, mert semmi nem lehet fontosabb az egészségnél, még a labdarúgás sem.

Szabó János (zöldben) biztos a folytatásban Fotó: Mártonfai Dénes

„Ilyenkor senki nem tudna nyugodtan koncentrálni a focira… Én a lakásban erősítek, a futást pedig a szabadban végzem a kapott programunk útmutatói alapján. Biztos vagyok benne, hogy folytatjuk, amit sportember lévén várok.”

Borítókép: Böde Dániel több NB I.-es csapat kapitányával beszélt, és a bajnokság szüneteltetésével kivétel nélkül mindenki egyetértett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!