labdarúgás

2020.05.19. 18:48

Az újpestiekkel csap össze holnap este a Paksi FC

Szerdán 17 órától az Újpest FC vendégeként játssza harmadik felkészülési találkozóját a Paksi FC, amely jövő héten szombaton már tétmérkőzésen lép pályára az OTP Bank Ligában.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Másfél héttel a bajnokság újraindítása előtt a fővárosban tartja főpróbáját az atomvárosi együttes, s ahhoz az Újpesthez látogat, amely egyike azon csapatoknak, melyet nem tudott legyőzni a szezonban. A lilák pályaválasztásával két 1–1-es döntetlenre futotta Könyves Norberték erejéből, akik hazai pályán 4–2-re kikaptak.

Az Újpest eddig egy edzőmeccsen van túl, szombaton az NB II-t megnyerő, hétvégén Magyar Kupa-elődöntőt játszó MTK Budapesttel játszott 2–2-es döntetlent. Ezzel szemben Osztermájer Gábor együttese már két edzőmeccset vívott, azokat éppen az élvonal két végletén álló csapatok ellen: a címvédő és jelenleg is listavezető Ferencváros vendégeként gól nélküli döntetlenre végzett, míg a sereghajtó Kaposvári Rákóczival 1–1-et játszott a Fehérvári úton. Utóbbi mérkőzés után a paksiak vezetőedzője úgy fogalmazott, az ellenfelek felfogásbeli különbsége miatt két, teljesen más jellegű találkozón vannak túl, az eredmény pedig másodlagos, mert a harmadik közös edzéshéten még az volt a fontos, hogy játékosai kiegyenlített terhelést kapjanak.

A holnapi összecsapás főszereplőinek ez lesz a főpróbájuk a bajnoki folytatás előtt, így valószínűleg mindkét csapat a legerősebb összeállításban lép pályára, s nem valószínű, hogy teljes sorcserét hajt végre egyik vagy másik szakember. Már csak azért sem, mert mindkét csapat számára fontos lenne, hogy jól kapják el a rajtot: a 29 ponttal kilencedik Újpest jövő szerdán örökrangadót játszik odahaza a Ferencvárossal (a találkozót februárról halasztották el a Szusza stadion gyepének pocsék minősége miatt), míg a liláktól egy ponttal lemaradva tizedik Paks a bajnoki címről álmodó MOL Fehérvárt látja vendégül május 30-án (21.05 óra).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!