labdarúgás

2020.06.05. 08:42

Élete álma valósult meg a dombóvári tehetségnek

Gyermekkori vágya teljesült Keresztes Zalánnak azzal, hogy az OTP Bank Liga előző fordulójában bemutatkozhatott a Kaposvári Rákóczi NB I-es csapatában. 

Rónai Gábor

Forrás: TN

Örökké emlékezetes marad Keresztes Zalán számára a múlt pénteki, Kaposvár–Zalaegerszeg bajnoki. A Dombóváron nevelkedett fiatalember élete első NB I-es mérkőzésén léphetett pályára a Rákóczi színeiben.

„Nagyon boldog voltam, amikor Waltner Róbert jelezte, hogy készüljek, mert be fogok állni – mondta a 18 éves támadó, aki 18 percet tölthetett a pályán a zalaiak ellen. – Sok pozitív visszajelzést kaptam korábban tőle, ezért is reméltem, hogy hamarosan eljön ez a pillanat. Végül is, az ember azért kezd el focizni, hogy eljusson a legmagasabb szintre. Sajnálom, hogy a meccs nem alakult valami jól a számunkra, de én így sem fogom soha elfelejteni” – fogalmazott.

Keresztes Zalán édesapjától örökölte a fociszeretetét. Keresztes József NB III-as játékos volt Dombóváron, Csornán és Fonyódon is játszott. Elmondása szerint mindig vonzotta a labda, amely egyetlen gyerekkori képéről sem hiányozhatott. Zalán hétévesen már igazolt játékosa volt a Dombóvár FC-nek, s annak rendje és módja szerint elkezdte végigjárni a ranglétrát. Sorsa akkor pecsételődött meg, amikor egy alkalommal a DFC a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatával meccselt, ekkor győzte meg a kaposvári futballvezetőket.

Tizenhárom évesen igazolt át a somogyi fővárosba, s egészen az U19-es korosztályig az akadémián nevelkedett. Az elsőosztályú U14-es bajnokságban 21 góllal kezdett, majd az U15-ös és U16-os másodosztályú gárdában 35, illetve 18 gólig jutott. Közben belekóstolt a felnőtt futsalba is, itt 25 gólt jegyzett.

Az idei szezon hozta meg számára az áttörést, felkerült a Kaposvári Rákóczi NB I-es csapatához. Márciusban, a Fradi elleni bajnokin már a kispadra is leülhetett a Groupama Arénában, múlt pénteken pedig jött a várva várt debütálás a Zete ellen.

„Nagyon szeretek Kaposváron játszani, jó a közösség, úgy érzem, hogy szeretnek, befogadtak – folytatta Keresztes Zalán. – Nagyon bízom benne, hogy itt nem ér véget számomra a történet, és még ebben a bajnokságban pályára léphetek. A jövőben is ugyanolyan keményen fogok dolgozni, mint korábban, mert most már, hogy bemutatkozhattam, tudom, hogy megéri!”

A somogyiak ma este a Debreceni VSC vendégei lesznek az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!