labdarúgás

2020.06.30. 13:23

Szekszárdi szakember lett a Fradi II edzője

Tolnai Népújság

Fotó: Fradi.hu

A friss NB I.-es bajnok Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a fővárosi klub tartalékcsapatot indít a harmadosztályban. Az együttes vezetőedzője Máté Csaba lesz, Leandro pedig játékos-edzőként csatlakozik a csapathoz.

– A fiatal, utánpótláskorú játékosoknak ez egy nagyobb megmérettetés lehet, illetve a kiöregedőknek is lesz plusz egy évük, hogy bizonyítsanak – vélekedett Máté Csaba. – Az európai topfutballban is bevett szokás, hogy a fiatalokból álló második csapathoz csatlakozhatnak idősebb játékosok is az első keretből. Ezért is szerettem volna, ha Leandro csatlakozna hozzánk, hiszen a tudásával, mentalitásával rengeteget segíthet. Ez egy ajándék, hogy testközelből tanulhatnak tőle. Amikor felvetődött, hogy vezetőedzői szerepem lesz az NB III.-as csapatnál, rögtön egyeztettem Szerhij Rebrovval. Elmondta, hogy nagy figyelemmel fogja követni a csapat tevékenységét. Ragaszkodott hozzá, hogy az első csapatnál végzett pályaedzői munkám mellett végezzem a feladataimat az NB III.-as gárdával – mondta.

Máté Csaba hangsúlyozta: fontos, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a két csapat közt.

Máté Csabára új feladatot bíznak az FTC-nél (Fotó: Fradi.hu)

– A vezetőség olyan embert szeretett volna az együttes élére, akin keresztül gördülékenyen folyhat a munka az NB I.-esek és az NB III.-asok között – folytatta a szekszárdi szakember. – Nagy Ádám és Nagy Dominik az NB III.-at megjárva kerültek a Fradiba, de említhetnénk Csontos Dominikot is, aki az utánpótlásból indulva már az első kerettel van. A legfontosabb a fejlődés, a Fradi kötelékén belül pedig jó körülmények között dolgozhatnak a játékosok, mindenki tisztában van a rá váró kihívásokkal – húzta alá.

Leandro annyit mondott a klub honlapjának, hogy tudásával, tapasztalatával és tanácsaival is igyekszik segíteni a fiatalok fejlődését.

Most már a Fradi is beállt a sorba

Az 2019–2020-as első osztályú egyesületek közül a nemrég véget érő kiírásban a DVSC, a DVTK, a Budapest Honvéd, a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár versenyeztetett tartalék­együttest a harmadosztályban. Az Újpestnek a BLSZ I-ben, a Kisvárdának a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban, a Mezőkövesdnek pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban volt II-es csapata. Az FTC, a ZTE, a Paks és a Kaposvár nem működtetett alacsonyabb osztályú felnőttcsapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!