úszás

2020.06.19. 10:40

Versenyzés helyett most közösséget építenek

TN

C:DCIM100GOPROGOPR2007.GPR

Forrás: Beküldött fotó

A Bátaszék SE úszói megkezdték hagyományos siklósi edzőtáborukat. A járványügyi helyzetre és a rendelkezésekre való tekintettel a Magyar Diáksport Szövetség eltörölte az összes tavaszi versenyét, így a fővárosi úszóversenyt is. Mélyen érintette ez a BSE sportolóit, mert kivételesen jó csapattal és felkészültségi állapottal várták a megmérettetést, fél tucat kvalifikációtól és ki tudja hány éremszerzési lehetőségtől estek el így a bátaszéki sportolók.

„A kvalifikációs időeredmények ellenére sem könnyű jóslatokba bocsátkozni, de a hat kategóriából négyben a legerősebb futamban indulhattak volna sportolóink és Fodermayer Anna első helyre rangsorolt 100 méteres hátúszó eredménye, Szűcs Kristóf 100 méteres mellúszó harmadik helye és a lány 4x100 méteres váltó harmadik időeredménye jó esélyekkel kecsegtetett – mondta Nagy Ákos edző. – Csalódottak voltunk mindannyian, mert rengeteg munkát végeztünk, és nagyon ki voltunk hegyezve. Már a tavaly szeptemberi kezdésnél célul tűztük ki ezeket az eredményeket és öt hónap ennek a felkészülésnek a jegyében telt.”

A héten Siklóson készülnek a bátaszéki fiatalok.

„Lenyugodtunk, és figyelünk arra, hogy a sport mellett a közösségépítés is része legyen a jövő évi felkészülésnek. Délelőtt edzünk, és bár az időjárás nem kedvez, mégis úgy fogjuk fel, hogy együtt vagyunk és 15 ember miatt nyitva tart egy strand, amit szabadon bitorolhatunk. Évek óta járunk ide, gyakorlatilag hazajövünk. A személyzet már törzsvendégként kezel bennünket. A délutánokat sportos és közösségi játékokkal múlatjuk, és igyekszünk előre tekinteni.”

Címkék#úszás#bse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!