Quadrathlon

2020.07.11. 07:00

Ezüsttel tért vissza két év kihagyás után Rácz Dániel

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött kép

Ezüstérmet szerzett az U23-as korosztályban a tolnai Rácz Dániel a kaposvári Deseda-tónál megrendezett eXtremeManQ30 Quadrathlon Sprint Eb-n, amelyen tíz nemzet sportolói mérték össze tudásukat.

Rácz Dániel, aki korábban az ifjúsági korosztályban világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett, a mostani, június végén rendezett Eb-n két év „pihenő” után tért vissza a versenyzéshez.

– Hosszú idő után ez volt az első versenyem, amelyre a munka, egyetem és a cukrász szakmai gyakorlat mellett készültem fel. Úgy éreztem, hogy felszabadultan tudtam teljesíteni a résztávokat, végül ez is közrejátszott abban, hogy ezüstérmet tudtam szerezni – számolt be a versenyről Dániel.

Rácz Dániel (Beküldött fotó)

A sprint távon 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 km kajakozás és 5 km futás várt a versenyzőkre. A tolnai quadrathlonos elmondta: az úszás meglepően jól ment neki, az elvártakhoz képest fél perccel jobban teljesített. A kerékpár nehezen indult a szembeszél és emelkedők miatt, ám a kezdeti nehézségek után felvette a tempót.

– Az úszás és a kerékpározás után a kajakozás könnyen ment, több versenyzőt megelőzve, kedvező pozícióból kezdhettem a futást. Sajnos a lábam viszonylag hamar begörcsölt, így rosszabb időt futottam, mint amit előzetesen elvártam magamtól, de a korábbi évek során szerzett versenytapasztalat nagy pluszt jelentett számomra. Így összeszedetten, taktikusan tudtam befejezni a versenyt – állapította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!