kosárlabda

2020.07.13. 17:39

McCall KSC-szerződését nem befolyásolja a váltás

Negyedik szezonját kezdheti meg a tengerentúli női bajnokságban (WNBA) Erica McCall, az Atomerőmű KSC Szekszárd amerikai légiósa, aki az Atlanta Dream együttesénél jöhet számításba a szezonban.

Berg Sándor

Szekszárd 20181027 Kosárlabda 2018 Ősz nők női NBI NB1 Szekszárd Sopron Basket Erica McCall Candice Dupree Fotó Makovics Kornél Nemzeti Sport

Fotó: Makovics Kornél

Az Atlanta Dream csapatát erősítheti a jövő héten rajtoló tengerentúli női bajnokság (WNBA) idei szezonjában Erica McCall. Az Atomerőmű KSC Szekszárd amerikai erőcsatárát azt követően tudta megszerezni a georgiai csapat, hogy a szigorú átigazolási szabályok alól a hiányzói miatt (tíz fő alá csökkent a bevethető játékosaik száma) felmentést kapott.

„Örülünk, hogy sikerült csapatot találnia, így játékban lehet akkor, amikor visszatér hozzánk. A szerződése azonban nem garantált az Atlantánál, ha a koronavírus és egyéb befolyásoló tényezők miatt minden marad a jelenlegi helyzetben, akkor minden bizonnyal megtartja helyét a csapatban. Mindenesetre mi napi kapcsolatban állunk Erica olasz ügynökével, de fontos megemlítenem, hogy az itteni szerződését nem befolyásolja az esetleges WNBA-s szereplése” – mondta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója.

Erica McCall (a labdával) játékban lehet, amikor visszatér a KSC-hez (Fotó: Makovics Kornél)

A 24 éves McCallt a 2017-es drafton a második kör 17. helyén választotta ki az Indiana Fever, az indianapolisi gárdát idén tavaszig erősítette, de a rájátszásba ez idő alatt egyszer sem jutottak be. A három szezon alatt 79 mérkőzésen 2,7 pontot és 2,4 lepattanót átlagolt, a legutóbbi idényben tizenöt találkozón 6,9 percet. Az atlantai csapat három alkalommal (2010, 2011, 2013) nyerte meg a főcsoportját, 2018-ban egészen az elődöntőig jutott, a tavalyi szezont viszont sereghajtóként zárta.

A WNBA július 25-én indul, a koronavírus miatt egy helyszínen, a floridai Bradentonban rendezik zárt kapuk mögött a huszonkét alapszakasz-mérkőzésből és a várhatóan teljes rájátszásból álló szezont (a tizenkét csapatos mezőnyből az első nyolc jut a playoffba), amely a tervek szerint októberben zárul. Amennyiben az Atlanta nem jut rájátszásba, úgy Erica McCall a korábbi évekhez hasonlóan az NB I rajta előtt két héttel érkezhet Szekszárdra.

Az Atomerőmű KSC augusztus 17-én kezdi az alapozást a 2020/2021-es szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!