Íjászat

2020.08.19. 19:50

Egy tucat érmet szereztek az Ippon versenyzői

Trópusi hőségben zajlott a Baranya Íjásza és Fúvásza bajnokság harmadik fordulója a Kelet-Mecsek dombjai között meghúzódó magyar­egregyi erdőkben.

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

A szekszárdi Ippon íjászai tizenhárom fővel, óvodásoktól a szépkorúakig szerepeltek a versenyen. Maga a terep akár hegyi vadászkiképzésre is alkalmas volt, a vízmosásokban eldugott célok, dombok között futó ösvényeken való átjutás, és a csalókán elhelyezett cél­állatok csak növelték a verseny nehézségeit. A verseny, az itt szokásos jó hangulatban, jó szervezéssel zajlott.

Balogh László (balról), Ricz József és Pete János (Beküldött fotó)

A nehéz terep megváltoztatta a korábban megszokott sorrendiséget, de így is felfértek a szekszárdiak a dobogóra. A verseny legnagyobb élménye és teljesítése talán a Hettich családot érintette, hiszen öt fővel indultak. A legifjabb, Gergő harmadik helyet ért el, bátyja, Tamás, második lett, apukájuk, Imre közel hatvan százalékot teljesített, az édesanya, Tokos Enikő a középmezőnyben végzett.

Nagyon jól teljesítettek az ifjúsági versenyzők is: a vadászreflex íjjal lövők kategóriájában Orsós Krisztofer arany-, Babos Dávid ezüstérmet nyert, majd a fúvócsővel célba lövési versenyben helyet cseréltek a dobogón. Nagyon jól teljesítettek a szenior fúvászok is, Ricz József első, Balogh László második, Pete János pedig harmadik helyen zárt. A népes női tradicionális íjjal lövők között Valkó Viktória bronzérmet szerzett, Tokos Enikő a középmezőnyben végzett.

Horváth Eszter Polett fúvócsővel nem talált legyőzőre, míg íjászatban pár ponttal a dobogóról lemaradva a negyedik helyen végzett, Hettich Balázs pedig ötödik lett. A nap hőse mégis Balogh Alex volt, aki hétévesen, bekötött kézzel lőtte végig a felnőtteknek is nagy kihívást nyújtó íjászpályát. Élete első versenyén a negyedik helyet szerezte meg, mindössze néhány ponttal lemaradva a dobogóról.

Az ipponos indulók eredményei. Aranyérmesek: Ricz József, Horváth Polett Eszter, Orsós Krisztofer, Babos Dávid. Ezüstérmesek: Valkó Viktória, Balogh László, Orsós Krisztofer, Babos Dávid, Hettich Gergő. Bronzérmesek: Pete János, Hettich Tamás. Negyedik helyezett: Balogh Alex. Ötödik helyezett: Hettich Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!