Autósport

2020.08.03. 18:18

Első és második hellyel tért vissza Ficza Ferenc

Nem látszott meg a több mint kétéves kihagyás ifjabb Ficza Ferencen, aki a horvátországi Grobnikban újra versenyautóba ült.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Örömmel mondott igent Trevor Racing ajánlatára ifjabb Ficza Ferenc, aki a szlovák Rovinka (Csölle) községben székelő istálló vezetőjétől esélyt kapott arra, hogy visszatérjen az autóversenyzés forgatagába. A 24 éves pilóta az ESET V4 Cup Seriesben ült bele egy több mint 400 lóerős BMW M4 GT4-es autóba. Ifjabb Ficzán egyáltalán nem érződött, hogy két éve vezetett legutóbb ilyen versenyen, kategóriájában egy első és egy második helyet szerzett.

„A Trevor Racing csapatfőnöke hívott fel, hogy lenne-e kedvem náluk versenyezni? – emlékezett vissza a szekszárdi fiatal. – Nem sokat gondolkodtam, azonnal igent mondtam. Régen versenyeztem, ez tény, ettől függetlenül nem úgy gondoltam erre a lehetőségre, hogy az valamiféle ugródeszka, vagy egy utolsó esély lenne. Erre az évre kaptam meg a lehetőséget, remélem, hogy nem lesznek technikai gondjaim, és rendben le tud menni az egész szezon” – fogalmazott Ficza, aki az autóversenyzés befejezése óta egy ideig taxizott, most pedig postaautót vezet Budapesten.

A horvátországi nyitófutamon Sergej Pavlovec mögött a második helyen ért be a célba, a második versenyen viszont kettőt is előzött, s nyert a GT4-es kategóriában, ahol így Pavloveccel holtversenyben éllovas.

Csodás színekben pompázik a BMW, amelybe gyorsan beleszeretett ifjabb Ficza Ferenc, aki rögtön bemutatkozásakor letette a névjegyét (Beküldött fotó)

„Új dolog volt nekem ez, hiszen korábban még nem vezettem GT4-es versenyautót – folytatta Ficza, aki a civil munkái mellett a fiatal tehetségeket tanítja gokartozni a fővárosban. – Nagyon könnyen meg lehetett szokni az autót, már az időmérő alatt egy hullámhosszra kerültünk. Egy picit kellett csak módosítani a kocsi beállításain, nagyon jól ment, élveztem a versenyzést, és boldog vagyok, hogy mindjárt a visszatérésem után ilyen jó eredményt értem el. Be kell vallanom, hogy mindenem fájt, a nyakam, a hátam, a vállaim, de megérte. Szeretném ezt a szintet tartani, titkos vágyam, hogy a szezon végén én állhatok fel a dobogó tetejére. Ezzel tudnám igazán meghálálni a csapatvezetőnek a belém fektetett bizalmat” – zárta ifjabb Ficza Ferenc, aki Mercedesek, Lamborghinik, Audik és Porschék között versenyzett.

A sorozat következő futamait augusztus 22-én a Slovakiaringen rendezik, aztán következi Brno, majd pedig a Hungaroringen zárul az idei év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!