kosárlabda

2020.09.16. 06:50

A bizonytalan helyzetben is járni kell a szokott utat

Óvatosan kell előrefelé haladni, mondta lapunknak Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője a holnap kezdődő, 51. Sió-kupa felvezetéseként. Azt is hozzátette, hogy az eddigi egyetlen edzőmeccsen pozitív képet kapott a csapatáról.

Rónai Gábor

Pécs 20200307 Kosárlabda 2020 nõk nõi Magyar kupa MK döntõ Sopron Basket Atomerõmû Szekszárd Fotó Dömötör Csaba Nemzeti sport Zseljko Djokics

Forrás: MW

Fotó: Dömötör Csaba

Hét csapat lép parkettre a szekszárdi városi sportcsarnokban csütörtöktől szombatig tartó Sió-kupán. Eredetileg nyolc gárda szerepelt volna, de az erdélyi Sepsi SIC a koronavírus-járvány újbóli fellángolása miatt lemondta a részvételt. A népszerű felkészülési tornán a vendéglátó KSC Szekszárd mellett így hat magyar csapat, az NKE-FCSM Csata, az ELTE-BEAC Újbuda, az UNI Győr, a Vasas Akadémia, a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 játszik majd. A nyitótalálkozót csütörtökön 15 órától a Csata és a BEAC vívja (a további program keretes írásunkban alább).

A szekszárdi kosarasok a felkészülés ötödik hetén is túl vannak már, Djokics Zseljko vezetőedző elégedett az eddig látottakkal, bár hangsúlyozta, hogy a játékosok formáját még egy szintre kell hozni. Elmondta, hogy a Diósgyőrtől érkező Goree Cyesha némi túlsúllyal érkezett, mert Amerikában nem tudott rendesen edzeni. Ellenben az irányító, Studer Ágnes remekül használta ki a nyarat, és már most kirobbanó erőben van.

– Tudja, most olyan érzésem van, mintha ködben vezetnék autót – érzékeltette a helyzetet a vajdasági szakember a hétfő esti edzés előtt. – Előrefelé alig látni, de megállni sem szabad, mert hátulról érkezhet valaki, és ez életveszélyes. Lassan kell menni előre. Ebben a pandémiás helyzetben, a bizonytalanságban valahogy így kell dolgozni, hiszen ma még nem lehet tudni, hogy mi lesz holnap vagy a jövő héten. A lányok nagyon jól végzik a munkát, a TFSE elleni edzőmeccsen sok pozitívumot láttam, ezekből szeretnék még többet látni a Sió-kupán. A sok-sok edzés mellé nagyon kellenek az edzőmeccsek, mert a bajnokság is itt kopogtat az ajtónkon. Október harmadikán már topformában kell lennünk. Úgy látom, hogy a játékosok ki vannak már éhezve a kosárlabdára, ez jó. Remélem, hogy lehetnek szurkolók a sportcsarnokban, mert ez a játék értük van, mi velük együtt vagyunk erősek – tette hozzá a szakember.

A menetrend

Az 51. Sió-kupa csütörtökön 15 órakor a Csata és a BEAC összecsapásával kezdődik, aztán 16.45-kor következik az ünnepélyes megnyitó. A házigazda KSC 17.30 órától meccsel a PINKK-kel, a napot 19.45-től a Győr és a Vasas találkozója zárja. Pénteken az előző két meccs vesztese mérkőzik 12.15-től, aztán 14.30 órától a Csata–BEAC párosítás nyertese meccsel az erőnyerőként most csatlakozó PEAC-cal.

A KSC–PINKK csata továbbjutója 16.45-től játszik a Győr–Vasas meccs továbbjutójával. Szombaton az ötödik helyért 12.15-től lépnek parkettre a csapatok, a bronzmérkőzés 14.30 órakor kezdődik, a döntőn pedig 16.45 órakor dobják fel a labdát. Eredményhirdetés 18.30-tól.

Borítókép: Djokics Zseljko azt mondta, nagyon kellenek az edzőmeccsek, mert a bajnokság már itt kopogtat az ajtón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!