Kötelező lesz a vírusteszt a Magyar Kupában

Tolnai Népújság

20200809 Majos Majos–Taksony NB III-as férfi labdarúgó-mérkőzés. Fotó: Kiss Albert KA Tolnai Népújság

Fotó: Kiss Albert

A hét végén rendezik a Magyar Kupa főtáblájának első fordulóját, ahol már az NB-s csapatok is pályára lépnek. Miközben az első és másodosztályú csapatoknál folyamatosan tesztelik koronavírusra a játékosokat és stábtagokat, az alacsonyabb ligákban szereplő klubok ezt anyagilag nem tudják megtenni.

Mint azt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta, az NB I.-es és NB II.-es csapatokkal találkozó együttesek játékosainak és stábtagjainak kötelező lesz vírustesztet végezniük, a pályára lépéshez három napnál nem régebbi negatív eredmény szükséges. Az alacsonyabb osztályú csapatok esetében a tesztelés költségeit az MLSZ magára vállalja.

A kupában öt Tolna megyei együttes érintett: szombaton a Bonyhád a harmadosztályú Monort, a Bátaszék a megye egyes Fehérgyarmatot fogadja, míg a Majos a szintén megyei élvonalhoz tartozó Kiskunfélegyházához látogat. Vasárnap a Paksi FC Hatvanba (NB III.), a Szekszárdi UFC Nemesapátiba (megye I.) utazik.

A bonyhádiak mérkőzése 14.30-kor, a többi megyei együttes találkozója 15 órakor kezdődik.

Borítókép: Pál Achilles (14) és a majosiak Kiskunfélegyházára utaznak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!