Kosárlabda

2020.09.24. 13:18

Legbelül tudta, hogy képes így teljesíteni

Jó eséllyel Valerio-Bodon Vincent lesz az Atomerőmű U23-as játékosa az októberben kezdődő elsőosztályú bajnokságban. A fiatal kosaras egyre inkább rászolgál az edzőjétől, Dzunics Braniszlavtól kapott bizalomra.

Rónai Gábor

20200923_Paks_ASE-SZTE-Szedeák, Kosárlabda_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Remekül teljesített a Morgen Ferdinánd-emléktornán Valerio-Bodon Vincent, az Atomerőmű SE 19 éves kosárlabdázója. Nagyszerűen játszott a vasárnap esti, kaposváriak ellen 109–64-re megnyert edzőmeccsen, ahol 25 pont, 8 lepattanó és 4 assziszt került a neve mellé. A torna végeztével ő kapta meg a legjobb fiatalkorú játékosnak járó elismerést.

„Rendkívül boldog voltam, hogy én vehettem át ezt a díjat – mondta a klubja internetes oldalán megjelent interjúban Valerio-Bodon Vincent. – Kicsit meglepődtem magamon, azt nem tagadom, hogy ilyen teljesítménnyel tudtam kirukkolni, de legbelül tudtam, hogy képes vagyok rá. Úgy érzem, hogy minimum ezt a szintet kell hoznom, sőt ennél sokkal többet kell teljesítenem a folytatásban” – mondta.

Valerio-Bodon Vincent (fehér mezben) Fotó: Molnár Gyula

Valerio-Bodon Vincent a felkészülési időszakban szinte végig kezdőként játszhatott a paksi együttesben. A Vasas ellen 9 pontot dobott és 6 lepattanót jegyzett, a brnói tornán Levice ellen 7, a döntőben a Brno ellen 10 pontig jutott.

A Horváth Zoltán-emléktornán még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, a házigazda Falco KC Szombathely elleni meccsen 14 pontot és 7 lepattanót íratott a neve mellé a statisztikai lapjára.

A rendszeres játéklehetőségek azt jelezhetik előre, hogy ő lesz az a fiatalkorú, aki a férfi NB I-ben érvénybe lépő U23-as szabálynak (egy 23 éven aluli játékosnak a teljes első félidőben a parketten kell tartózkodni) köszönhetően ott lehet az Atomerőmű SE kezdőcsapatában.

„Az előző szezonban nagyon kilátástalannak éreztem a helyzetemet, de akkor is bennem volt, hogy nincs megállás, dolgoznom kell és ennek meg is lesz az eredménye – fogalmazott Valerio-Bodon Vincent. – Sajnos az önbizalmam is nagyon elment, amit szerencsére a ­nyár alatt vissza tudtam építeni, de még ebben is van hiányosságom, ez nem a maximum. Nem akartam, hogy a munkám kárba vesszen, szóval minden edzésen és mérkőzésen úgy álltam oda, hogy a maximumot bele kell adnom vagy még annál is többet, nincs más opció. Nem gondolkoztam semmin csak tettem a dolgomat! Jó érzés, hogy kaptam lehetőséget, amit köszönök, mert ezáltal újabbnál újabb tapasztalatokat tudok szerezni és magamat is egyre jobban tudom fejleszteni” – tette hozzá.

Sokan nem csak a pályáról, hanem a zenei világból is ismerik Valerio-Bodon Vincent­et. Hogyan egyengeted a zenei karrieredet? Mik a terveid ezen a vonalon? – kérdezték tőle a honlapon.

„Jelenleg dolgozom egy nagy projekten, ha mondhatjuk így. Még sok idő lesz, amíg végzek vele, de mindenképpen tervezek egy jó videóklipet is mellé. Viszont ez egy hobbi, amit ugyan komolyan veszek és szintén vannak céljaim vele. Szóval kiderül...” – zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!