labdarúgás

2020.10.30. 06:15

A fejekben próbált rendet tenni a Dienes Pált váltó Vizdár Zsolt

Nem lesz szívbajos, ha valaki nem úgy áll a feladathoz, ahogy elvárja, azonnal kiteszi a keretből. Vizdár Zsolt, a Szekszárdi UFC megbízott vezetőedzője szerint vasárnap az Újpest második sora ellen csak a győzelem elfogadható.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Szombaton és vasárnap is leül a kispadra?

– Ahogy mondja! – vágta rá Vizdár Zsolt, aki Dienes Pált váltotta a megyeszékhely NB III-ban szereplő első számú csapatának kispadján. – A megye kettes mérkőzésen csak szurkoló leszek, Csizmadia Ferenc fog irányítani. Vasárnap azonban már vezetőedzőként foglalok majd helyet kispadon az NB III-as bajnokin az Újpest II ellen.

Néhány éve már beugrott egyszer...

– Amikor a klub megvált az olasz Luca Carlo Guerrától, engem kértek fel, hogy vezessem az edzéseket. Nem volt túl sikeres az az időszak, nem is szeretném visszaidézni, ha megengedi, inkább előre tekintenék.

Ezek szerint nem lepte meg az újabb felkérés!

– Az elnök úr hétfőn behívatott az irodájába, ott született meg egy közös döntés, miszerint én készítem fel a csapatot, amíg nem találják meg azt a szakembert, aki hosszú távra átveszi az NB III-as együttes irányítását. Amennyiben a következő napokban nem születik egyezség egyik kiszemelttel sem, akkor az őszi szezon végéig maradok.

Nincs valami jó passzban a csapat, mit lehet csinálni ilyen rövid idő alatt?

– Csodát nem lehet tenni egyik napról a másikra, de a játékosok fejében megpróbálok rendet rakni! Vissza kell nyerniük az önbizalmukat, mert kishitűen nem lehet pályára lépni.

A futballistákat megkérdezte, hogy mi a baj, miért nem jöttek az eredmények?

– Leültem beszélgetni a rutinosabb szekszárdiakkal, a régi motorosokkal, Márton Erikkel, Aréna Árminnal és a többiekkel. Mindenkinek elmondtam, hogy ez a szereplés sem a klubhoz, sem hozzájuk, játékosokhoz nem méltó. Nyomatékosítottam, hogy aki a Szekszárdi UFC mezét viseli, az tartozik a klubnak, legalább annyival, hogy minden egyes fellépésén kiköpi a tüdejét a sikerért.

Ennyi lenne a titok?

– Azt is elmondtam mindenkinek, hogy nem fogok érzelgősködni. Aki nem úgy áll a dolgokhoz, ahogy azt elvárom, azt mindenféle szívfájdalom nélkül ki fogom tenni a keretből, sőt meg is büntetem. Ha nem úgy játszik, ahogy szeretném, akkor húsz perc után le fogom cserélni, és nem fog érdekelni, hogy kiről van szó. De bízom benne, hogy ilyenre nem kerül sor, és mindenki megértette, mit szeretnék, milyen csapatot akarok látni a pályán már a hétvégén.

Töviről hegyére kielemezték már az újpestiek játékát?

– Elsősorban a saját csapatommal foglalkozom. Az NB I-es gárdák tartalékcsapatainak játékát nem könnyű kielemezni, mert szinte csak a bajnoki meccseik előtt nem sokkal derül ki, hogy kik lépnek pályára, s hogy lesznek-e visszajátszóik.

Mit remél vasárnap?

– Aki ismeri a filozófiámat, az tudja, hogy számomra csak a győzelem elfogadható! Most is így fogom felküldeni a játékosokat a pályára, nagyon remélem, hogy sikerül begyűjtenünk a három pontot, mert nagy szükségünk van rá, hogy végre kiegyenesedjünk, és elinduljunk felfelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!