Kosárlabda

2020.10.28. 14:19

Karanténba került a KSC, három mérkőzés elmarad

Soron következő három bajnoki mérkőzését elhalasztja az Atomerőmű KSC Szekszárd élvonalbeli női kosárlabda csapata, miután a kedden elvégzett koronavírus-tesztelés három játékos és egy stábtag esetében pozitív eredményt hozott.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A megyeszékhely klubjának vezetése szerda délben jelentette be, hogy három játékosa is elkapta a koronavírust. Ezt az a PCR-teszt mutatta ki, amelyet kedden csináltatott meg a klub. Hozzátették, a játékosok mellett egy stábtag is megfertőződött.

Az NB I-es keret valamennyi játékosa és stábtagja az előírtaknak megfelelően tíznapos hatósági karanténba vonult, ami azt jelenti, hogy a soron következő három bajnokiját nem játssza le a szekszárdi együttes. Ma délután a Ludovika-FCSM Csata lett volna az ellenfél, szombaton a VBW CEKK Ceglédhez, jövő szerdán pedig az ELTE-BEAC Újbudához utazott volna a KSC. Mindegyik meccset későbbi időpontban, úgy tudjuk, hogy még november utolsó napjaiban bepótolják.

A tíznapos hatósági karantén november 5-én, azaz jövő héten csütörtökön jár le, ami azért is szerencsés (ha lehet ilyet írni ebben a helyzetben…), mert a magyar női válogatott akkor vonul be a „buborékba”, s kezdi meg az összetartását az Eb-selejtezők folytatására. A KSC-ből eddig Studer Ágnesre, Gereben Líviára, Zele Dorinára, Bálint Rékára és Cyesha Goree-ra is számított Székely Norbert szövetségi kapitány.

A szekszárdiak hat mérkőzést játszottak le a 2020/2021-es idényben. A PEAC-Pécset (87–76), a Vasas Akadémiát (90–63), a TFSE-MTK-t (81–75), az Aluinvent DVTK-t (67–57) és a ZTE NKK-t (129–42) legyőzték, az előző hétvégén az UNI Győr Mély-Út csapatával szemben viszont alulmaradtak (78–84). Ez volt a szezonban az első vereségük. Djokics Zseljko vezetőedző már a kisalföldiek elleni összecsapáson sem tudott leülni csapata kispadjára…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!