Kosárlabda

2020.10.30. 14:27

Négy KSC-játékos az Eb-selejtezőre készülő magyar keretben

MTI

Székesfehérvár 20200706 Kosárlabda Nõi Válogatott edzés Fotó: Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Studer Ágnes

Forrás: MW-archívum

Fotó: Török Attila

A magyar női kosárlabda-válogatott november 14-én játszik Európa-bajnoki selejtezőt Hollandiában. Székely Norbert szövetségi kapitány kijelölte 18-as keretét, mellyel jövő pénteken vonul edzőtáborba Székesfehérváron – adta hírül az MTI.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása alapján a csapat a járványhelyzet miatt már az edzőtáborban is szigorú egészségügyi előírások szerint készül a fontos csoportmérkőzésre.

Székely Norbert négy szekszárdi játékost is meghívott az összetartásra. Az Atomerőmű KSC Szekszárd napokban karanténba vonult keretéből Goree Cyesha, Studer Ágnes, Zele Dorina és Bálint Réka csatlakozik majd a válogatotthoz.

A magyar keret:

Pusztai Petra, Kányási Veronika, Aho Daniela és Kiss Angelika (DVTK), Goree Cyesha, Studer Ágnes, Bálint Réka és Zele Dorina (KSC Szekszárd) Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit (Győr), Kiss Virág (PEAC), Raksányi Krisztina (klub nélkül), Lelik Réka és Horváth Bernadett (Csata), Határ Bernadett (Sopron).

Magyarország Hollandiával és Szlovákiával szerepel egy csoportban, eddig egy győzelem (Szlovákia ellen) és egy vereség (Hollandiától) a mérlege. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntésének értelmében úgynevezett buborékban, azaz járványügyi szempontból védett helyen rendezik meg az Eb-selejtezők novemberi mérkőzéseit. A magyarok csoportja Amszterdamban szerepel, ahol Székely Norbert együttese a házigazda ellen lép pályára november 14-én.

Borítóképünkön: Studer Ágnes mozdulatát figyeli Székely Norbert szövetségi kapitány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!